365 dager med blanke ark, make the best of it

Hei dere. Hatt en fin jul/juleferie?
Det har hvert fall vi. Jeg er så fornøyd med feiringen, gavene og alt det som er. Jul er så utrolig koselig å jeg elsker alt som hører med. Bloggen har blitt totalt nedprioritert siden vi har hatt mer en nok med å feire jul, feire bursdagen til mamma og familiemiddager. Det er ikke like lett å dra opp pcèn når Ian er i seng for kvelden og Ken er hjemme, da er det liksom kjærestekos som må stå øverst på listen men det forstår dere, tenker det har vært like hektisk om man kan kalle de det for de fleste.


Selv om kroppen har inntatt feriemodus for lengst har jeg faktisk deltatt på 2 gruppetimer og hatt en treningsøkt sammen med søs i ferien, den treningsøkten i går kan egentlig ikke beskrives som noe annet engrusom den var SÅ tung at jeg har aldri før vært så nærme på å spy og besvime i sammen slengen. I dag er jeg støl hefra til månen men fy fader så digg det er. Utrolig hvor mye altfor god mat i noen dager har påvirket formen, nå er jeg rimelig klar for at første januar skal starte og jeg joiner 100 dager uten unødvendig sukker challengen + kommer meg tilbake i rutinene igjen.

I morgen er det nyttårsaften å den aller siste dagen i 2015, det er helt utrolig hvor fort dette året har gått og hvor mye jeg har opplevd. Jeg har vært gravid, født verdens nydeligste lille gutt, solgt leiligheten, flyttet og mye mere. 2015 må være det beste og mest fantastiske året på lenge, jeg gleder meg til å tre inn i 2016 og kan nesten ikke vente med å se hva dette året vil bringe. Forhåpentligvis like bra om ikke enda bedre en 2015. Vi skal feire nyttår sammen med to andre familier, en helt stille og rolig feiring uten alkohol og gjett om det blir fantastisk. Nyttår er ofte kjent for å være årets største fest men siden jeg egentlig aldri har hatt en super nyttårsfeiring før gleder jeg meg faktisk til å tre rolig inn i det nye året sammen med gode venner. Å slippe å våkne opp med tidenes hangover første nyttårsdag gjør meg ingenting. Haha.Denne julen har virkelig vært fantastisk og det takket være babyen min, kjæresten, venner og familie. Jeg er så heldig som har alle disse fantastiske menneskene i livet mitt og det setter jeg stor pris på. <3 Nå klargjør jeg meg for å gripe fatt på hverdagen igjen. Nytt år nye muligheter, nye mål og masse masse kjærlighet.

GODT NYTTÅR TIL DERE ALLE.

En liten juleoppdatering

God morgen. Tenkte jeg måtte stikke innom for å gi dere en liten julehilsen, det blir ikke så mye blogging i julen men jeg kommer sterkere tilbake.
I dag begynte dagen kl 6 den og akkurat nå ligger mini på gulvet og leker mens jeg sitter i sofaen og skriver litt. Satser på det ikke er så altfor lenge til han vil sove litt så jeg kan få stellt meg. Klokken 10 skal vi til svigers på den årlige første juledag frokosten, heldige oss som ikke trenger å gå lenger en opp trappen i år.

Denne julen har vært litt spesiell siden vi feiret jul sammen med Ken sin søster lille julaften, spiste middag og åpnet noen få gaver hos svigers i går og i kveld skal vi til mamma for en skikkelig julefeiring. Sånn blir det når noen må jobbe på julaften og andre må sende barna avsted til pappaen sin, men koselig har vi hatt det uansett. Tre dager med julemiddag klager jeg ikke på, haha. Ian har allerede fått så mye fint, fysøren for en heldig gutt han er med så mange fantastiske venner og familie jeg er helt overveldet over alle gavene og flere blir det.


~ Lillegutt fikk hjemmestrikka klær i julegave noe som smeltet mammahjertet mitt, ingenting slår strikkede gaver helt nydelige plagg ~

Selv om det er jul og kroppen er i feriemodus har jeg ikke bare vært helt lat. To treningsøkter har jeg fullført og flere blir det.


Den faste juleøkten ble fullført i går med min splitter nye pulsklokke som jeg fikk i gave av verdens beste. Denne kommer til å bli brukt mye.

Lillejulaften hadde jeg time hos min faste frisør Ann Synnøve hos Sjarm frisør, denne gangen kjørte vi på med litt bleking ut i lengdene for å forhåpentligvis bli kvitt gulskjæren jeg har hatt å jeg ble så fornøyd. Endelig er håret skikkelig blondt og fint og ikke slet det så altfor mye på håret heller. Sjarm frisørene er fantastisk flinke og hyddelige alle sammen, men om du skal gå fra mørk til blond slikt som jeg har gjort 4 ganger nå er Ann Synnøve den aller beste. Dere vet den der forferdelige perioden med orange/gult hår man alltid må gjennom når man går fra mørk til lys? Den unngikk Ann Synnøve helt hos meg. Jeg gikk aldri ut fra frisøren med forferdelig hår selv om jeg gikk fra mørk til blond. Anbefaler virkelig å gå til Ann Synnøve om dere velger å gå den veien for å unngå å miste altfor mye hår og slippe den grusomme perioden med orange/gult hår. Gave fikk jeg også heldige meg, den gleder jeg meg til å åpne i kveld.


Heldige meg som ble julefin på håret før julen. Bedre bilder kommer senere siden jeg tar med meg speilrefleksen i kveld.
Dere må ha en fortsatt fantastisk jul så blogges vi. GOD JUL!

Munnen opp for hjemmelaget barnematNår Ian Nathaniel sitter med munnen på vidt gap før jeg i det hele tatt har fått skjeien ned i glasset da har maten virkelig falt i smak.

Jeg sa tidlig når Ian Nathaniel begynner å spise mat ville jeg lage barnematen fremfor å kjøpe. Det er mange kroner spart ved å lage maten selv, man vet nøyaktig hva den inneholder, det er koselig å blande sammen spennende smaker jeg håper lillemann liker og han blir forhåpentligvis mer vandt med "vanlig" mat når det er det han har spist siden han var baby. Men en eller annen plass på veien datt jeg litt av i frykt for å gjøre feil, jeg googlet masse råd på nett men det hørtes så innviklet ut at jeg ble redd for å gjøre feil. Helt til jeg begynte å bruke hjernen igjen.

Etter å ha kjøpt glass på glass med gullerot og potet som han elsker måtte jeg ta meg selv i nakkeskinnet og tenke at hallo dette er ingen kunst så en kveld sto jeg og laget noen glass med gullerot og potet, i dag smakte han på det første glasset og elsket det fra første sekund. Å lage barnemat selv er faktisk ingen hokus pokus så jeg forstår ikke hvorfor jeg ble så redd. Det eneste jeg egentlig trenger å tenke på er hva han ikke kan spise og la være å lage mat med det inneholdet og etter at det er tatt bort er det allverdens av matretter å velge i og google er min beste venn når jeg føler jeg har gått meg litt vill på veien.

I kveld ser Ken på håndball kamp å siden jeg tydeligvis er den eneste som ikke bryr meg så mye om håndball har jeg skrelt søtpotet, kålrot og noen gullerøtter jeg har satt på kok som etterpå skal moses og helles over i glass. Satser på at også dette faller i smak.

Etter hvert skal jeg prøve meg med litt mer spennende mat men alt med sin tid.

Har noen av dere laget maten til babyen deres selv?
Kom gjerne med tips om dere har.

Nå er håndballkampen øyeblikk ferdig så jeg får most og lagt maten i frysen før jeg skal smiske meg til en episode av Suits før vi finner senga. Natta.

Babyer og tran

Da Ian Nathaniel var 4 eller 6 uker sa helsesøster at jeg burde begynne å gi han tran. Stakkars liten var det første jeg tenkte tran smaker så vondt å han er jo så liten, men jeg tok turen ned på apoteket å spurte hvilken type tran man skal gi babyer. Det jeg fikk var en liten flaske med D vitamin dråper, jaja tenkte jeg kanskje det var dette helsesøster mente da men etter å ha spurt sa hun at man kunne enten kjøpe disse dråpene eller tran. Dråpene har Ian fått hver eneste dag siden jeg selv tar omega 3 hver kveld å merker hvor bra det for eksempel er for hår og negler så vitaminer er bra.

Etter en stund hadde mamma faktisk kjøpt en flaske tran å spurte om jeg ville ha den. Igjen begynte jeg å tenke "kan jeg gi han disse ekkle greiene" men det jeg glemmer er at det er helt feil å tenke sånn for Ian vet jo ikke bedre han har aldri smakt det. Det er vi som legger grunnlaget for hva han skal spise og hva han senere kommer til å like så selvfølgelig er det ikke farlig å prøve tran. Etter å ha snakket med en veninne sa hun at hun tenkte bytte til tran når flasken med D vitaminer er tom å det var jo en god idè så denne uken var flasken tom å vi startet med tran. Han har fått det to ganger nå å lager ikke en mine en gang, jeg har bare gitt 1 ml til å begynne med men så fort jeg får kjøpt "sprøyter" som er for tran og magen har blitt vandt med det kan jeg øke til 5 ml som er dosen barn og voksne skal ha.

Jeg tar selv vitaminer på kvelden rett før leggetid så slipper jeg å gulpe "fiskesmak" resten av dagen men i kveld ble magen til Ian litt løs etter tranen (tenker det er den) så kanskje det kan være lurt å heller gi han til frokost.

Uansett gikk jo dette over all forventning å for alt jeg vet får vi kanskje en gutt som elsker tran, gjør han ikke det når han blir eldre er det også helt greit men nå prøver vi hvert fall. Bare for å ta et eksempel har jeg aldri hatt så lange og sterke negler som etter jeg begynte på omega 3 og det ser jeg på et bevis for at det funker.

Den "stakkar liten dette smaker ikke godt" tankegangen må jeg bar gå vekk fra for som sagt det er vi som velger hva Ian kommer til å like når han blir større derfor er det bare å prøve med forskjellige matvarer. Kommer en dag spørsmålet "mamma hvorfor tar ikke du tran" så får vell jeg også starte da. Hihi.

Tranen han får er den med sitronsmak siden det er den vi har i hus, men at den smaker littegrann bedre en vanlig tran gjør ingenting. 

Gir dere deres barn tran?

En matdag i bilder

Det var egentlig ikke planen å lage et matdag innlegg men etter at jeg hadde knipset både frokost og lunsj tenkte jeg hvorfor ikke. Jeg har ingen spesielle måltider jeg spiser fast hver dag men jeg prøver å holde meg unna snoperier å fokusere på mat som er bra for kroppen, og i forsvarlige mengder. Av og til går det bra, andre dager går det rett i dass og før jeg vet ordet av det sitter jeg med handa inni chipsposen.

En ting er hvert fall som regel sikkert at jo mer jeg trener jo bedre spiser jeg. Når jeg trener får jeg ikke lysst til å trykke allverdens av drittmat i meg, men om jeg bestemmer meg for å gå på diett da kan du banne på at jeg sitter å spiser godteri på dag 1. Viljestyrken sliter litt her i hus kan man si. Anyways..

~ Frokost ~
Ble 3 Husman knekkebrød med hjemmelaget tunfisksalat. Siden paprikaen var råtten har jeg kun tunfisk, purre, rød løk, majones og piffi i denne.~ Lunsj ~
I 12 tiden ble jeg sugen på et eller annet så da falt valget på et eple, en neve rosiner og en liten neve sukkererter.
Ian Nathaniel fikk også smake på både eple og sukkererter. Når han smakte på sukkerertene skar han en morsom grimase
men ja jeg begynte å le gjorde han også det. Haha. Eple syntes han var kjempegodt. Jeg har et lite mål om at han vil foretrekke frukt
og grønt fremfor godteri så bra jobba mamma. Godteri, is, bakevarer ser jeg ingen grunn i å la han smake på nå for det kommer for en
dag uansett, men jeg håper på at om han blir vandt med frukt og grønt er det noe han kommer til å foretrekke når han blir større. Grønnsaker
blir spist i sånn ca 90% av alle middagene vi har her i hus så det er lov å håpe på at det vil falle i smak hos han også.
Er det ikke litt sånn at barn spiser de det er vandt med?~ Tidlig middag ~
Når jeg skal på trening spiser jeg aldri middag før senere siden jeg ikke orker å trene på full mage, derfor tenkte jeg å lage meg to
knekkebrød for å ha noe å gå på, to knekkebrød ble til fem. Haha. Men sånn er det med nylaget tunfisksalat i hus. Knekkebrødene
ble vell forbrent igjen med to timer trening så det tok jeg ikke så tungt.~ Middag ~
Etter trening da var jeg virkelig klar for middag, mamma hadde laget favoritten som er wokede grønnsaker, ris og kylling.
Dette er vell å merke porsjon nr to da var det ikke mye ris igjen gitt.Gårsdagens matdag ble ikke så aller verst. Hadde alle dager vært som denne hadde jeg vært flink ass. Men men det er bare å gjøre så godt en kan.
I dag kan jeg love dere at stølheten sitter godt i etter gårsdagen trening. Først 30 minutter spinning 5x4 deretter 20 min styrke og en 50 minutters kettelbell økt
som var sirkeltrening kjennes godt på kroppen, men deilig var det. Håper på at jeg kan satse på tirsdagstreninger fremover. Så vil dere ha flere matdag innlegg?
Trykk liker eller kommenter.

Ukens første + bonusøkt done

I kveld er jeg klar for ukens tredje og fjerde økt. *Tommel opp*

God morgen dere.
I dag startet jeg dagen med nylaget tunfisksalat på knekkebrød og ingefær te. Begge deler er super enkle å lage og kjempe kjempe godt.Denne uken startet kjempebra. Vi holdt oss i sengen til klokken var 9 i går før vi begynte dagen med mat, lek og kos. I 1 tiden tok vi med oss begge hundene og gikk avsted på en trilletur opp på heia. Jeg kan ikke påstå at jeg aldri mer skal ta med meg begge hundene på tur med barnevogna, men for et ork. Haha. Nicky er dobbelt så stor og sterk som Jamie og ikke så veldig vandt med å gå i band så gjett om jeg fikk fart på rompen der vi småjogget oppover bakkene, det må ha sett ganske så komisk ut. Men en god time senere kom en sliten mamma, en glad gutt og to fornøyde hunder tilbake fra turen.

I 6 tiden kom sivgermor ned å ville passe Ian frem til leggetid så da tok jeg meg en liten handletur før trening. Zumbaen jeg var på i går var skikkelig gøy, midt i blinken for meg som elsker å danse. Hva er vell bedre en å kunne danse og svette samtidig? Krysser fingrene for at jeg har barnevakt flere mandager fremover slik at jeg kan fortsette på Zumba.

I ettermidag reiser vi til mamma for å sove, det pleier jeg å gjøre en natt hver uke for at Ian skal bli vandt med å sove hos bestemoren sin. Om det noen gang skulle være at vi trenger barnevakt er jeg veldig klar på at Ian skal være i vande omgivelser. Det er hardt nok å reise ifra han men om han er på et sted han er godt kjent hjelper det mye. At jeg også får tid til to gruppetimer i kveld er en stor bonus. I kveld skal jeg kjøre på med spinning/styrke først og deretter kettelbell. Har tenkt å gjøre dette tidligere men har endt opp med å bare dra på spinningen, men i kveld er jeg klar for en dobbeltime. Når motivasjonen er på topp må jeg utnytte den så godt jeg kan.Nå har mini dagens første lille lur så jeg får sette i gang med litt oppvask og deretter sminke meg litt før han våkner igjen. Vi blogges.

This weeks tranining

Hei hei dere, overlever hus og hjem stormen der ute? I Kvinesdal har jeg aldri i hele mitt liv sett så mye vann før, er utrolig glad vi bor oppe i høyden men synes forferdelig synd i de som blir rammet av uværet. Når naturen setter i gang er det lite vi kan gjøre desverre. =(

Fredagen var vi på julebord med jobben min noe som var utrolig morro. Gøy å se de gode kollegaene mine igjen å ikke minst spise god julemat. Det ble en liten smule mer alkohol en planlagt så på lørdags morgen kjente jeg et lite stikk av fyllesyken. Æsj. Heldigis gikk det fort over. Snilleste svigermor kunne stå opp med Ian slik at vi fikk sove litt lenger.

Planen for denne helgen var å trene hver dag, men etter fredagsøkten ble jeg så sinnsykt støl at trening på lørdagen gikk rett i vasken, og idag har det vært så kaos med vannmassene så utenom å holde oss hjemme har vi vært en liten tur for å se på ødeleggelsene rundt forbi. Men i morgen er jeg fit for fight igjen. Fikk ikke plass på den timen jeg ville i morgen men sumbaen er minst like hard så det var ikke så farlig. Jeg er på leting etter litt nytt treningsutstyr til å ha hjemme siden barnepasseren min også har begynt å trene, håper på å finne noe på tilbud når vi skal på julegaveshopping. Siden vi ikke har allverdens med plass tenkte jeg å kjøpe en stepkasse,  noen tyngre vekter en de jeg har og treningsstrikk.

Ukens trening ser slik ut:


Dette er hvert fall utganspunktet jeg har satt meg som mål. Ken blir en del hjemme med Ian i helgen siden jeg skal avsted både fredag og lørdag tenker jeg Ken kanskje vil ha søndagen litt for seg selv, derfor må jeg se det litt an om jeg tar meg en tur nedover eller holder meg hjemme.

Nå skal jeg slappe av litt før lillemann våkner igjen så blir det pizzakos til Famen før vi finner sengen i kveld. Vi snakkes dere.

 

Early mornings

Når dagen til mammas store skrekk begynner 05:30 da rekker man å gjøre mye rart på formidagen gitt. Eller kanskje ikke så veldig mye av det som burde blitt gjort som husarbeid, rydding, vasking, men vi har fått gjort masse ting som Ian liker. Da klokken var 7 satt han så fint i badekaret og koste seg mens jeg prøvde så godt jeg kunne å vaske han ren, ikke like lett siden Ian bestemte seg for at vaskekluten måtte smakes på hele tiden men koste å tullet masse det gjorde vi. Etter litt mat og en liten hvil på oss begge var det på tide å komme oss ut på en aldri så liten trilletur, noe det har blitt altfor lite av i det siste #slappmamma. Det er ikke så morro å trille når Ian egentlig skal sove for det er tiden jeg kan bruke på å få gjort ting som må gjøres, men i dag var ikke humøret hans helt på topp så da tok vi oss en tur ut i god frisk luft. Ian storkoste seg i vogna med å veksle mellom soving og titting mens mammaen og hunden sleit oss opp og ned bakkene, en god tur ble det da ikke minst og en stk happy hund som endelig kunne få oss ut på en tur igjen. Selv om Jamie (hunden) elsker å kunne løpe fritt her hjemme er det ingenting som slår en tur med nesten hele familien og han i band. Selskapssyk hund kaller vi det.

Utpå dagen var det tid for å dra ned til sentrum for litt handling og spray tan å etterpå dro vi hjem for å leke frem til pappa Ken kom hjem. Det kan jeg tenke meg blir stort å fortelle Ian når han blir stor nokk til å forstå at "idag kommer pappa hjem fra jobb".              ~ Hver eneste gang jeg ser inn i disse vakre øynene tenker jeg hvor utrolig høyt jeg elsker deg~


                                                                           ~ Den fineste jeg vet ~

I morgen skal vi på julebord noen timer, lørdag skal vi på middag hos et vennepar og på kvelden får vi besøk av noen venner hjemme hos oss. Nokk å gripe tak i denne helgen med andre ord, men det blir koselig. På søndag håper jeg på fint vær slik at hele familien kan ta seg en trilletur og deretter skal vi bare kose masse med lille gutten vår.

Ha en super helg så blogges vi, lover dere bilder av morgendagens julebord antrekk må bare finne ut av det selv først. Haha. Nå er det tid for flaskekoking, litt serietitting og deretter sengen. Finner lillegutt på at han vil stå opp 05:30 i morgen også er det bare å komme seg tidlig i seng.

En mamma kan være litt grinete hun også

Jeg tror nesten jeg aldri har trent så bra som jeg gjør nå etter at jeg fikk Ian Nathaniel. Trening har blitt min form for terapi, det gir meg styrke, ro og energi til å klare hektiske dager og netter med lite søvn. Jeg har alltid sagt at jeg håper på å være en sprek mamma som kan holde tritt med Ian Nathaniel, aktivere han og lære han hvor fantastisk det er å være ute i frisk luft og leke, for å klare det må også jeg holde meg i form og ingenting er bedre en å trene seg opp mens han enda er liten. Før vi vet ordet av det har vi en gutt som vil være høyt og lavt hele tiden. Hihi.

I dag måtte jeg melde meg av min faste onsdagstrening siden barnepasseren ikke kunne, akkurat i det jeg satt og meldte meg av var det like før tårene kom i øyekroken. Skikkelig flaut men så mye betyr de få timene jeg har med trening i uken for meg. Akkurat der og da kunne jeg virkelig håpet at pappen hadde en 7 til 3 jobb, men sånn er det ikke. Jeg må bare være glad for all den hjelp jeg har fått, men det er så kjedelig når jeg gleder meg til trening jeg ender opp med å måtte avlyse. Heldigvis hjalp det litt på sutringen min da Ken foreslo at jeg kunne trene til helgen så kunne han ha Ian i mens.

Uansett at meg og lillen kost oss masse i kveld. Han viser virkelig at han ikke er en bitteliten baby lenger men blir større for hver dag som går. Han trenger mye mindre søvn nå en før å han har virkelig begynt å vise frustrasjon visst han ikke får tak på leken han vil ha, gleden når han ser meg og babler non stop hele dagen. Lille skjønningen min <3

Lillemann er i seng å jeg har nettopp kost meg med en stor skål dagens middag som ble wok med ris og kylling. Nå skal jeg se mandagens Farmen episode, etterpå tenkte jeg å prøve å lage meg en liten plan for treninger jeg kan gjøre hjemme og lese litt om å være pescetarianer. Innlegget VOE skrev i går om dyr, kjøtt og slakt fikk meg til å tenke over hvor mye kjøtt vi faktisk spiser, å det fikk meg til å ville prøve en uke uten kjøtt. For meg som elsker grønnsaker og generelt ikke er så altfor fan av mye kjøtt burde jeg klare det, men jeg må lese meg opp før jeg tør å gi meg ut på dette. Grunnen til at jeg har lysst til å prøve en uke som pescetarianer er for å se hva det gjør med kroppen min. Kanskje gir det mersmak til å ha kjøttfrie dager/uker. Å gi opp kjøtt og bli vegetarianer er ikke noe jeg kommer til å gjøre, men det er gøy å prøve noe nytt og det er greit å kutte ned på skjøttspisingen som faktisk gjør veldig mye for miljøet vårt. Noen som er med på en uke uten kjøtt? Oppdateringer kommer selvfølgelig på bloggen =)

 

 

Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!
hits