Tanker rundt graviditeten og tiden etterpå

God morgen.

Idag ble jek vekkt av en sulten baby når klokken var 7, men etter litt flasking og kos holdt vi oss i sengen til i 8 tiden. Da var det ikke bønn lenger. Haha. Nå har mini sin aller første lur i sengen, så får jeg sitte å manne meg opp til en treningstrilletur litt senere i dag visst været kan holde seg sånn noenlunde greit. Kjenner at det sitter litt langt inne å orke å trille Jerstadbakkene ned - opp i dag men det trengs.

I går ble det til at jeg dro på trening å herregud så godt det var, var helt supergira når jeg kom hjem igjen. Er allerede klar for fredagsspinning å sitter og planlegger neste ukes treningsøkter.

Tenkte jeg kunne skrive litt tanker jeg har om graviditeten og tiden etter. Jeg kom som sagt til uke 39+4 tror jeg. Da var Ian allerede klar for å komme ut 4 dager før termin. Av en eller annen grunn sa jeg tidligere at jeg trodde jeg ikke kom til å gå helt til termin men fikk hele tiden til svar av andre  "Joo du går nokk mye over termin" og siden jordmor på siste kontroll så at hodet enda ikke var festet forberedte jeg meg egentlig på det da, så gjett om det kom som et sjokk den dagen fødselen plutselig startet. Fødselen var helt sinnsykt vond og gikk fort. På papiret ble jeg beregnet som en styrtfødsel, men fra den begynte til Ian var ute gikk det ca 4 timer. 1 time aktiv fødsel og ca 10 minutter med pressrier. Å miste kontrollen over kroppen på den måten er helt ubeskrivelig, og neste gang håper jeg at jeg på en måte er mer forberedt og kan være mer "med".

Graviditeten frem til uke 12 gikk som en drøm. Jeg hadde ikke ekstra matsug, var ikke kvalm trett eller noe som helst. Men når uke 12 kom begynte også alt det andre å komme. Jeg spydde så å si hver eneste dag men det værste var at hele energien ble på en måte bare sugd ut av meg. Det føltes som at jeg hadde en helt forferdelig influensa som ingen ende ville ta, hodepine eller migrene og veldig lite matlysst varte fra uke 12 til ca uke 20-21. Det var helt grusomt å være så dårlig og jeg som aldri var borte fra jobb fikk plutselig en del fravær siden jeg ikke en gang klarte å stå på beina lenge nokk til å klare å stelle meg på morgenen. Et par ganger måtte jeg ut på sykehuset og fikk på et punkt spørsmålet om jeg ville legges inn, men det valgte je gå ikke gjøre. Mamma hadde det helt likt med sine graviditeter så i den perioden var jeg veldig rett for at dette ville vare graviditeten ut. På en måte er jeg veldig glad for at vi hadde juleferie fra jobb for selv om den ble brukt til å være dårlig, slapp jeg hvert fall unna en del fravær på den tiden.

I ettertid ser jeg at på en måte presset jeg meg kanskje litt for hardt. Ken var borte i ukene, men når helgen kom og han ville finne på ting ville ikke jeg være noe dårligere å valgte ofte å bli med fremfor å bare slappet helt av som jeg kanskje egentlig burde.

Etter uke 20-21 slapp "influensa" taket og ting føltes ufattelig mye bedre, takk og lov. I den tiden begynte bekkenløsningen å melde sin ankomst, men etter det jeg hadde vært gjennom var det ingenting i forhold. Bekkenløsningen varte graviditeten ut. Det var utrolig vondt å slitsomt, men jeg hadde aldri problemer med å gå som mange andre å det priser jeg meg lykkelig for.

Starten på babytiden begynte hardt for oss alle da vi fikk en liten gutt med kolikk. Det var utrolig hardt men værst av alt var det å se en bitteliten baby ha så vondt. Dette varte til Ian var 2 måneder før han plutselig sovnet klokken 7 en kveld og sov til dagen etter. Helt utrolig. Og etter det har vi virkelig fått se den fantatiske gladgutten vi har. Jeg nyter hvert eneste minutt vi har sammen og nå som Ian nærmer seg 5 måneder har vi virkelig lært hverandre å kjenne og vi stortrives sammen.

Jeg tenker mye på at om neste graviditet blir like vond i starten som denne så sliter jeg litt når jeg har en gutt ifra før, men jeg trøster meg med at en klarer det det en går inn for og det skremmer meg på ingen måte fra å bli gravid igjen. Faktisk så gleder jeg meg veldig til neste gang jeg er gravid for tiden jeg ser tilbake på så trivdes jeg veldig med en liten baby i magen. Selv om jeg var dårlig var kroppen også veldig snill mot meg "utseendemessig" om jeg får lov til å tenke litt egoistisk. Det er deilig å ikke føle seg som et takras selv om en går gravid. Det beste av alt er å se at jeg har klart å vokse frem en frisk liten gutt som jeg elsker over alt på denne jord.

Jeg lurer ofte veldig på når neste gang blir og jeg gleder meg faktisk veldig, for det er så mye fantastisk med å bære frem og få en liten baby. Vi jenter er utrolig heldige som har den gleden å kunne bære frem et nytt lite menneske. Og om vi får enda en kolikkbaby eller ei så er vi så utrolig mye mere foreberedte neste gang noe jeg tror vil hjelpe oss masse. Så ja flere babyer det blir det uten tvil, men frem til da skal jeg fortsette å kose meg masse med han jeg allerede har.30 days challenge

God morgen.

Lillegutt har dagens første lur i sengen sin å i mens tenkte jeg å ta oppvask og stelle meg, men først blogge litt. På mandag var vi nede hos doktoren og tok stingene i foten, den er enda veldig sår men satser på at det snart vil gå seg til. Gleder meg skikkelig til å kunne gå turer/trene uten vondt i foten.

Siden det har blitt et par uker uten trening bestemte jeg meg for å kjøre på med en 30 days challenge som går ut på å trene 25 minutter hver dag i 30 dager. Er veldig spent på om det blir resultater, men økten er hvert fall ganske så intens å jeg må si at jeg blir ganske så svett selv om det bare er 25 minutter. Siden vi ikke har vekt i hus tenkte jeg å måle meg før jeg startet for å se om det blir resultater å gjett om jeg ble skikkelig overrasket. Siden 12/7 har jeg gått ned 8 cm rundt magen, det er jo helt villt. Noe jeg overhodet ikke hadde forventet så det ble en skikkelig positiv overraskelse. Skal absolutt fortsette å måle meg, for jeg ser det at selv om vekten ikke viser så mye så skjer det mye annet med kroppen uansett.

I kveld har jeg meldt meg på aerobic intervall, litt usikker på om foten er klar enda, men tenkte hvert fall å prøve visst jeg får barnevakt. De dagene jeg er på gruppetime tenkte jeg det er greit å hoppe over challengen så jeg får et lite avbrekk.


                                                                       ~ Some google fitspo ~

Jeg er skikkelig dårlig på å klare challenger, men denne gangen skal jeg holde ut. Ingenting har gitt mer mer motivasjon en å ha forandre meg så mye etter jeg fikk Ian Nathaniel, og jeg vil gjøre alt for å være en sprek og energirik mamma for lillegutten min. Lover å holde dere oppdatert underveis. Jeg er ikke personen som klarer å gå på dietter og slikt så trening må være min beste måte å bli sterkere og slankere på. Og hva er vell bedre en å ligge litt godt an når juletidene snart setter i gang. Hihi.

Nå får jeg sette i gang med litt oppvask før mini våkner igjen for da skal vi ta turen ned til søs og kose oss litt der. Ha en super onsdag dere så blogges vi.

Salg av klær og sko

Hei

Lillegutt har lagt seg i sengen sin og jeg sitter i sofaen og koser meg med fyr i peisen og en stor kopp vam kakao. Frysen har satt seg skikkelig i kroppen min de siste dagene så vintersko, jakker og varme klær er for lengst pakket frem. Nå er kong vinter på vei uten tvil.

Før vi flyttet tenkte jeg at nå er det på tide å selge unna litt klær jeg ikke trenger, men slike kjedelige ting blir alltid utsatt så ikke før i går fikk jeg knipset bilder av de første plaggene og lagt ut på finn.no, annonsen kan dere se her. Til min store glede har jeg allerede solgt 7 av jakkene til fornøyde jenter og garderoben begynner å se litt mindre sprengt ut. Haha. Jeg synes det er helt topp å kunne selge klær jeg ikke har brukt/ brukt lite for en rimelig penge til andre som har nytte av dem, og jeg synes også det er helt topp når jeg finner pent brukte gjenstander på nett som jeg kan kjøpe av andre. Senest i går satt jeg og saumfarte nettet etter noen superdigge vintersko jeg har hatt så sykt lysst på men aldri har tatt meg råd til, og tror dere ikke jeg fant akkurat skoene jeg ville ha pent brukte på finn? Oh yes I did. Salgsannonsen blir oppdatert med flere plagg så fort jeg får satt meg ned og sortert litt mer.

 

I forgårs tok vi oss en natt hos mamma for å komme oss en tur ut av hus. Fiskeboller i hvit saus fikk jeg servert av beste mamma, og etter Ian hadde lagt seg unnet jeg meg en tur ned til sentrum for å handle inn litt småting å ta litt sol. Åh så godt det var å få litt sol på kroppen, altfor lenge siden sist. Første gangen jeg prøvde meg på å kjøre bil etter operasjonen, heldige meg får endelig presset føttene ned i uggsene mine. Haha, eneste skoene jeg passer atm. Det gikk greit å kjøre bil men litt sårt var det jo.

Da jeg reiste hjem fra mamma i går måtte jeg juble litt for meg selv. Kostholdet den siste tiden er for det meste bra. Ikke trykker i meg så mye unødvendige ting og kostholdet generelt er sånn temmelig sunt egentlig. Men hos mamma derimot der kan jeg spise fra morgen til kveld, alt går inn i munnen og jeg vet at mamma alltid har godteri så det er ikke bare en gang hånda er nede i posen for å finne noe knask, blir mest flau over meg selv men sånn er det bare. Haha. Men denne gangen rørte jeg ingenting å ikke hadde jeg lysst på heller selv om jeg visste hun har masse godt jeg liker. Haha hva skjer med det! Den siste tiden har jeg følt at jeg må ha gått opp i vekt, jeg har tittet på bilder å følt meg så oppblåst i ansiktet, så da vekten viste -1,5 kg til skjønte jeg ingenting. Jeg tror kanskje jeg må ha blitt for vandt med meg selv nå at jeg ikke ser det lenger på samme måten som før. Totalt har jeg nå gått ned 14,5 kg etter Ian kom til verden. 5 av de kg var babykiloer da, men uansett er jeg kjempestolt. Litt sånn at det har gått litt til hodet på meg men egentlig synes jeg ikke det gjør noen ting. Hvem skulle trodd at en baby måtte til for at vekten endelig skulle vise -? Haha, rart er det men bra skikkelig bra!

Hos mamma sover Ian på sitt eget rom noe jeg egentlig synes er skikkelig fælt, men jeg ser også hvor mye bedre han sover alene, uten oss som plager han med snakking og snorking. Haha. Så bra såv han at han våknet ikke før halv 9 og han la seg klokken 7 kvelden før! Jeg måtte gi han tutten et par ganger i løpet av natten selvfølgelig, men uansett er jo det kjempebra. Svigers er heldigvis enige med meg så innen desember skal han få sitt eget rom her i leiligheten. Gruer meg veldig siden jeg synes det er tryggest å ha han inne hos meg, men det blir bra for oss alle. Så gleder jeg meg jo veldig til å innrede barnerommet. Under hele graviditeten var jeg kjempesjalu på alle som innredet barnerom mens jeg ikke hadde muligheten til det, men er det min tur. Hihi.Avslutter med et bildet av de vakreste som finns, som jeg elsker guttene mine. Nå er det kvelden her i hus og snart tid for Farmen.
Ha en fin onsdagskveld dere.

 

 

Nyoperert & snikksnakk

Hei og god fredags morgen til dere =)
Tenkte jeg kunne komme med en liten oppdatering hvordan vi har det og hva vi bedriver hverdagen med.

Idag er det 2 dager siden jeg opererte foten og jeg kjenner hvordan det kribler i magen etter å bli god igjen. Jeg blir gal av å ikke kunne styre som jeg pleier og ikke minst komme oss ut på den faste trilleturen vi har hatt hver eneste dag det har vært fint vær den siste tiden. Selv om temperaturen har sunket mye mot minussiden i det siste skinner uansett solen så fint på dagen og her sitter jeg inne. Men men håper på at foten kommer seg raskt så er vi øyeblikk back on track. Uansett er jeg utrolig glad for at jeg endelig ble operert og gleder meg til trille å bæreturer på mange mil med en fot som ikke blir vond. De smertene jeg har hatt de siste 2 årene har vært utrolig vonde, og spesielt fælt er det når jeg er en person som liker å være i aktivitet, så dette blir bra håper jeg.


                                                          ~ All done og nyoperert + baby er ikke den beste komboen ~

Heldigvis får vi hjelp av pappaen til Ian nå som jeg ikke kan bære han rundt som jeg pleier, så skal jeg se om jeg ikke kan få sendt de ut på en trilletur i solen senere. Ian har så godt av frisk luft så at jeg ikke kan skal ikke gå utover han.

Ian har nå blitt 4 mnd og i sist uke fikk jeg klarsignal av helsesøster til å prøve med litt smaksprøver siden melken ikke virker til å være nokk for han lenger. Til å begynne med gikk det ikke så veldig greit å gi grøt, det meste kom ut igjen. Hehe. Det var utrolig søtt å se på da. Men etter at jeg prøvde grøt med banan i gikk den ned på høykant og lyder som mmm kom ut av Ian for hver eneste gang han fikk en skje. Senest i går prøvde jeg med litt avocado i grøten og det falt også veldig i smak.

Morgentiden der han får grøt og melk er så utrolig koselig. Der sitter vi og spiser, prateri og koser oss skikkelig. Ingen tvil om at jeg har en liten morgenfugl.

I ste måtte jeg knipse noen bilder før Ken og Ian skulle ut på tur som jeg bare må dele med dere. Jeg elsker bamsedressen hans fra HM, den er så utrolig søt at jeg dåner nesten hver gang han har den på. Har dere sett noe så hærlig? *Smelt*


                                                                                      
~ Pappa & sønn mine fineste skatter ~

 

Høsten må være den fineste tiden for å knipse utendørsbilder uten tvil, det må jeg ta nytte av før kong vinter komme på plass.

Utenom operasjon og pappakos så har vi da solgt leiligheten. Vi solgte med tap, men i går når vi regnet på det ble tapet mye mindre en det jeg trodde så nå er jeg aboslutt overlykkelig. I dag er det spreningsarbeidere på tomten vår, i neste uke skal vi innom banken og deretter mangler det bare noen søknader å litt snakking med snekkerne så er vi klare for vår og støping av hus. Det blir så fantastisk fysøren jeg gleder meg til å ta dere med på bygging av husdrømmen vår.

Så kort fortalt selv om foten er vond så smiler virkelig livet for tiden å vi kunne ikke hatt det bedre. Hærlig.

Hvordan har dere det da?Onsdag = trening og kos

Lillegutt er langt inne i drømmeverden og nå sitter jeg nydusjet og koser meg i sofaen med et stort glass Pepsi max. Idag har vi vært på helsestasjonen, laget middag sammen med tanten til Ian og i kveld kom verdens beste mammaen min for å passe på Ian så jeg kunne gå på trening. Åh så heldige vi er som har så mange fantastiske mennesker rundt oss som mer en gjerne vil hjelpe til. Jeg elsker at jeg kan komme meg på et par gruppetimer i uken selv om jeg er mamma. Jeg er så glad for at vi har et så fantastisk treningssenter i Kvinesdal. Hva i alle dager gjorde vi før Shapes kom egentlig? Jeg for min del har i alle år spilt fotball, men tenk så mange flere mennesker som startet å trene etter at Shapes kom. Stor tommel opp for det. Trening er bra for kropp og sinn. Gruer meg allerede til neste uke da jeg skal operere og ikke kan trene på en liten stund, men håper at jeg kommer meg raskt. Når jeg er inne i en god treningsperiode er jeg så redd for at motivasjonen skal forsvinne. Men det skal den ikke!

Denne uken har gått så sykt fort, i morgen er det allerede fredag. Hallo hvor blir dagene hen? De neste dagene er det meldt drittvær så da blir vell dagene litt lengre når vi ikke kan komme oss ut som vi pleier, men kanskje like greit siden leiligheten virkelig trenger en vask nå. Haha. Jeg mister så sykt mye hår for tiden at jeg finner hår over alt skjønner nesten ikke at jeg har hår igjen på hodet. Men sånn er det når en har født uheldigvis, håper bare at det stanser før alt håret er borte.

Satser på godvær til helgen så vi kan dra med pappa Ken på noen trilleturer før det er tid for operasjon neste onsdag. Ken har ikke gått Jerstadbakkene på år og dag så nå er det virkelig på tide at han også får trimmet litt. Haha.

Nå skal jeg bare slappe av i sofaen frem til Farmen begynner og så er det rett i seng for å kunne ta fatt på morgendagen. Hver eneste morgen våkner Ian for å få en flaske før vi sover litt videre i samme seng og det finnes ikke noe bedre en å våkne opp med den lille blidfisen på siden av meg. Sist uke våknet jeg av at han slikket meg på kinnet. Absolutt alt skal i munnen for tiden så det skulle bare mangle om han ikke måte sjekke om mammaen sin smakte godt. Haha. I dag fikk jeg klarsignal av helesesøster til å begynne med litt smaksprøver så i morgen skal det smakes på grøt for første gang. Gleder meg til å se om det faller i smak. Kameraet skal stå og filme uten tvil.Vi blogges.

SOLD

Hatt en fin start på mandagen dere? Det har hvert fall jeg.
Ukens aller første treningsøkt med lillegull i vogna er fullført og endelig har vi solgt leiligheten vår. Endelig kan vi fokusere 100% på drømmehuset vårt. Rart det at når vi endelig bestemmer oss for å flytte blir leiligheten solg 2 uker etterpå, haha. Godt er det at vi har funnet oss godt til rette i vårt nye midlertidige hjem.

Denne helgen har vært kjempegøy. På lørdag skulle vi feire en god kompis som ble 20 år, han trodde vi skulle på tur i heia og deretter på hyttefest, men neida. Gode folk hadde planlagt heietur, etter fest der gutta hadde bestillt stripper og en kjempestor fest der de hadde leigt lokale. Var kjempekos med en tur ut igjen, og det var helt topp å gå rundt 8 km i heia med diverse poster og leker før vi endte opppå en skikkelig fest. Ble tidlig kveld på meg da, men sånn er det å ikke gå ut så ofte. Haha. Uansett var alle i knallhumør og det var kjempegøy så lenge det varte. I går var heldigvis ikke formen så altfor dårlig. Å være fyllesyk med baby i hus er ingen god kombinasjon så jeg kjenner det blir lenge til neste gang. Uansett finner vi på masse med venner så vi trenger ikke å ut for å være sosiale.Sist uke treningsmessig er jeg kjempefornøyd. 4 gode trilleturer og en aerobic intervall økt på Shape, satser på at denne uken blir minst like god. Er så glad for at lillegull liker å kose seg i vogna si mens mammen trimmer. Og se på denne nydelige vognposen jeg har kjøpt, jeg elsker den og det gjør heldigvis mini også. Det må være så godt å varmt å kose seg i den.


Nå ser vi frem til enda en uke med koselige trilleturer så lenge været holder og ellers masse kos. Permisjonstiden går så altfor fort, tenk om 6 dager til er Ian allerede 4 måneder gammel. Han har forandret seg og vokst så mye på den lille tiden. Verdens største kosegutt og blidfis er han. Jeg er så evig takknemlig for at jeg er mammen til dette lille gullet.

Ha en fin mandag da dere, så snakkes vi snart igjen.

Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!
hits