Love knit

At denne jenta her som hatet strikkeklær som pesten da hun var liten skulle elske strikk når jeg fikk min egen lille baby hadde jeg egentlig aldri trodd. Nå var strikkeklærne totalt anderledes da jeg var liten men å alikevel gå fra å ikke kunne fordra til å elske det er litt morsomt det.

Det hele startet da jeg fikk en nydelige romper av venninna min i babyshoweren. Ian Nathaniel brukte denne masse helt til den absolutt ikke passet lenger noe som var så trist siden jeg ikke kan strikke selv og heller ikke lenger har en bestemor som kan strikke til meg. Men det satte heldigvis ingen hindringer for strikkedillaen. Meg og Ian Nathaniel er så utrolig heldige at vi har både fått strikka klær, bestilt og har nå en dame som mer en gjerne vil strikke det vi
(jeg) ønsker oss.

Jeg tenkte det kunne være koselig å vise dere de flotte plaggene vi har fått. Alt blir flittig brukt her i hus.


~ Romper ~

Denne romperen fikk Ian Nathaniel til jul siden han har vokst ifra den jeg fikk til babyshoweren..
   Denne er heldigvis litt stor enda så forhåpentligvis varer den lenge. Kan aldri få nokk av disse romperene så ønsker
   meg enda flere i forskjellige farger.


 ~ Bukse & Jakke ~


~ Detaljer ~

Dette settet fikk vi av et vennepar da Ian Nathaniel ble født. Jeg elsker detaljene på settet og at det begynner
   å bli litt lite nå er så kjedelig, men buksen passer heldigvis en stund til.


~ Genser og baggy bukse fra klompelompe ~

Et sett mammaen til ei veninne strikket til meg fra klompelompe boken. Begge deler blir brukt kjempemasse,
   spesielt under dressen når vi skal ut å trille LOVE IT!


~ Mariusdress ~

Denne nydelige Mariusdressen fikk Ian Nathaniel til jul og herreminhatt så glad jeg ble. Jeg synes den er nydelig
   og har fått så mange komplimanger når han har denne på seg. Denne dressen blir brukt nesten hver eneste dag
   når vi skal ut. Den er strikket i 1 år men den begynner faktisk allerede å bli litt liten når han har ekstra klær under
  så gjett om jeg ble glad da oldemoren til Ian Nathaniel sa at hun ville strikke en litt større til han i akkurat hvilken farge
  jeg vil ha.


~ Luer og ullsokker ~

Mammaen til ei veninne har flere ganger sagt at hun vil mer en gjerne strikke klær til oss. Hun blir så glad for at noen vil bruke klærne hun strikker, men jeg har vært litt redd for å spørre. For et par dager siden fant jeg en helt nydelig dress og siden Ian Nathaniel nå trenger større utedresser bestemte jeg meg for å spørre og gjett hva hun ville så gjerne strikke. Tenk å bli så glad for et klesplagg? Det er noe spesielt med disse strikk klærne, ikke minst blir de litt unike men det ligger også så utrolig mye arbeid og omtanke bak, og et stort pluss er at de varer ofte lengre en "vanlige" klær siden garnet er veldig "tøyelig".

Jeg har egentlig et lite håp om å lære meg å strikke selv med hjelp av ei god venninne, men jeg er ikke så veldig flink med denne type håndarbeid så jeg frykter litt at jeg ikke klarer det, men vi får håpe. Hadde vært utrolig morro om jeg lærte meg å strikke selv da hadde mobiltiden på kveldene glatt blitt byttet ut med strikking, hihi.

Liker du strikka klær?

Ut på tur med mann og barn

Lillemann var i seng kvart over 6 i kveld og jeg åpnet dataen med tanke på å skrive et kjapt innlegg før jeg skulle dusje, rydde, vaske og henge opp klær men her ble jeg sittende å kikke på nye klær til Ian Nathaniel, nå er klokken halv 8 å her sitter jeg enda. Fort gjort, hihi.

Men nye klær må han ha og til nå har jeg kjøpt to ulldresser og en fleecedress til over halve prisen av hva det egentlig ville kostet. Jeg elsker å handle på f.eks finn.no, der finner man så mange klær som ofte enda har tagsen på. Genialt når jeg gjerne vil kjøpe litt dyre klær for at Ian Nathaniel skal holde seg god og varm.

I helgen og dagen i dag har vi kost oss masse. På lørdag tok meg og Ken med oss Ian Nathaniel og begge hundene på en lang trilletur i solen og vinterkulden. Kjempeforfriskende og koselig tur som kjentes godt i kroppen da kvelden kom. Ian Nathaniel storkoser seg i vogna etter at vi byttet fra bagdelen så han nå kan sitte oppe å se, og når han vil sove vipper vi bare ryggen ned, genialt. Det er ikke så altfor ofte Ken har tid til å bare henge med oss en dag å være med på trilletur så det var virkelig koselig å endelig finne på noe bare oss tre. Satser på at det ga mersmak så han kan ta seg tid litt oftere til å være med oss på tur.

På søndag passet søsteren min Ian mens meg og Ken tok oss en kjøretur. Den turen kunne jeg kanskje vært foruten siden jeg for øyeblikket har et kjøretøy i minus, men men that`s the name of the game. Krysser fingrene for at det ikke blir så altfor dyrt å fikse.I dag har vi hatt besøk av ei venninne og sønnen hennes på 1 år. Det var kjempestas å se hvor oppmerksomme han og Ian var på hverandre og en stund lurte vi på om de hadde en aldri så liten samtale de to. Ian Nathaniel har ikke brydd seg så allverdens om de andre babyene når vi har vært på barseltreff men i dag var det noe helt annet. De satt og kikket på hverandre, delte på lekene og lo av hverandre. Etter at meg og Annette hadde kost oss med pastasalat la vi ut på en trilletur sammen. Kjempekoselig å endelig komme seg ut på tur å slippe å trille alene og enda bedre at Ian fikk seg en god time med søvn i frisk luft.

I kveld har han vært i strålende humør så vi har badet og lekt masse bare vi to. Jeg hadde trodd han skulle være opp til klokken ble syv som er leggetiden hans men det var ikke sjangs. Han sover såpass lite på dagen for tiden at når klokken bikker 6 er han kjempetrett. 

NÅ skal jeg få rumpa opp av sofaen og starte på alle kveldens gjøremål før klokken blir så altfor mye. Vi blogges da dere.

Shape & gruppetimer

Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen etter en god powerwalk som endte på 4,16 km med en goood bakke på ca 1,5 km på slutten. Selv om jeg til tider med barnevognen hater disse bakkene vi må gå for å komme oss noen plass her vi bor er det sykt deilig å få en god trimøkt ved å bare gå ut døren. Ingenting er bedre (og tyngre) en å gå i bakker når man er ute for å trimme.

Denne uken så langt har jeg vært på Zumba, spinning/styrke og en powerwalk siden jeg ikke fikk plass på gruppetimen i kveld. Nå er lillemann i seng så jeg tenkte å bruke litt av kvelden på å skrive et lite innlegg om de diverse gruppetimene Shape Kvinesdal tilbyr.

Er du ikke medlem men vurdere det? Er du medlem men ikke har våget deg på en gruppetime? Eller står du fast på din ene favoritt og er litt redd for å teste ut en ny?

For det første kan jeg si det at aldri vær redd for hva andre skal synes om deg på en gruppetime. Jeg for min del er altfor opptatt med å følge med på meg selv til at jeg gidde å se hva de andre driver på med, noe som trolig gjelder de fleste. Og ingen klarer alle trinnene på en time perfekt men det gjør ingen verdens ting, det aller viktigste er at man får en god treningsøkt ut av timen så faller man ut gjør man bare sitt beste for å alikevel holde seg i aktivitet.

Jeg har prøvd de aller fleste timene Shape Kvinesdal har å tilby og selv om de bytter litt på timene i ny og ne har jeg funnet mine favoritter.Mandag, Zumba: Denne timen er utrolig gøy og skikkelig god for kondisjonen. Jeg ser på pulsklokken min i ny og ne å ser at jeg er flere ganger hvert fall er oppe i 185 i puls. Liker du å danse, lære koreografi og styrke kroppen samtidig er denne økten perfekt for deg. Her skifter treneren på raske danser for å komme godt opp i puls, roligere styrke danser der man fokuserer på f.eks rumpe og lår og noen få rene aerobic danser. Her er du innom alt fra salsa til skikkelige boodyshaking danser. På det nye programmet vi kjører nå shaker vi assen på to av sangene noe jeg synes er dritkult.

Tirsdag, Spinning/Styrke: På denne timen kjører vi ca 35 minutter spinning 4x5 etterfulgt av et langt drag på 10 minutter før vi går over til ca 15-20 minutter styrke som i hovedsak går på armer/rygg og deretter litt mage helt til slutt. Det fine med spinning er at det passer for absolutt alle siden man selv kan styre styrken etter hvor mye man klarer. Her har jeg også puls på minimum 185 til tider men mesteparten av tiden ligger jeg et sted mellom170-175 ca. (Dette med puls er forskjellig for hver enkelt, men jeg nevner det bare litt for å vise litt hvor intensiv timen er). Styrken er lette øvelser som tar godt i kroppen, spesielt når man først har hatt en god kondisjonsøkt på sykkelen.

Onsdag, Aerobic/Styrke: Denne timen prioriterer jeg ikke alltid lenger siden jeg som mamma må velge ut hvilke dager jeg kan ha barnevakt og hvilke dager treningen må foregå etter Ian Nathaniel er i seng. Dette her er en råbra time, men for min del synes jeg de andre timene er hakket tøffere nå som jeg har trent en del og det er fint å bytte litt på hva jeg prioriterer for å ikke bli lei. Denne timen passer absolutt alle og jeg vil kanskje si at dansene er hakket lettere en Zumba dansene. På denne timen danser man først en hel sang før man deretter trener styrke en sang og så går timen sånn. Man trener hele kroppen i løpet av denne timen og jeg synes den er perfekt lagt opp med en sang dans og en sang styrke annenhver gang.

Torsdag, Step/Styrke: Denne timen har jeg ikke vært med på så mange ganger enda men for min del synes jeg timen er knallhard men kjempebra. Man trener intensivt på step i ca 30 minutter før man til slutt trener styrke de siste 20 minuttene. Dette er en super økt for både kondisjon og for å stramme opp. Man kan til en viss grad legge an timen litt etter sin egen kondisjon med tanke på hvor høyt man bygger step`en, men man kommer ikke ut gjennom døren uten å være svett og god for å si det sånn.

Man går aldri ut av døren etter endt time uten å være skikkelig svett, trenerne kjører på akkurat som de skal og ikke minst er de superhyggelige og motiverende alle sammen.


                                                                      ~ Noen treningsbilder fra i sommer ~

 

Før jul hadde Shape Kvinesdal også en Kettelbell/sirkeltrenings time, denne syntes jeg var veldig gøy og også veldig hard. Man kjørte kun gjennom stasjonene en gang så man måtte gi alt men med mange forskjellige stasjoner ble man virkelig svett. Denne timen håper jeg veldig kommer tilbake for sikerltrening er utrolig motiverende synes jeg.

Av og til tenker jeg hva i alle dager gjorde vi før Shape kom? Jeg har vært medlem nesten hele tiden siden de åpnet for ca 6 år siden tror jeg og angrer ikke et sekund. Jeg har nesten alltid vært aktiv med f.eks fotball men jeg vet om mange som aldri har trent før i hele sitt liv før Shape kom så dette var virkelig noe bygda trengte. Jeg er superfornøyd med utvalget av gruppetimer, treningsapparater og ellers alt de har å tilby. Shape hjelper meg mye med å holde motivasjonen oppe, så har du enda ikke meldt deg inn prøvd da vell, jeg kan nesten garrantere at du ikke kommer til å angre.

Nå er det tid for kvalitetstid sammen med min kjære som forresten overrasket meg med roser da han kom hjem ikveld, fine kjæresten min <3

 

Pre workout

Dagen i dag har vært alt annet en kjedelig hvert fall. Full rulle fra klokken 6 på morgenen frem til nå med en liten tass som blånekter å sove og har lært seg å krype. Jeg som trodde det var villt her i hus før, haha. Det er supergøy å se hvordan han åler seg langs gulvet i full fart for å finne noe han ikke har lov til som f.eks skuffer eller varmeovnen, men det er så fantastisk å se hvor fort han lærer nye ting at jeg får bare løpe etter og gjemme unna alt jeg kan før de små fingrene får tak på det.

Energien for å trene er ikke helt der akkurat nå men det skal bli godt å få en time til å kjøre seg ut på å hente energi i samme slengen, med god hjelp fra denne her drikken blir det bra.På to uker har Ian Nathaniel fått to små tenner (å flere på vei virker det som) lært seg å krype,er på god vei til å sette seg opp og babler som bare det dagen lang. Alt fra waaa waaa, ma maa og pa paaa (vi tror jo selvfølgelig han sier mamma og pappa). Utrolig hvor fort han utvikler seg når han først "knekker koden".

Denne uken skal vi ned til helsestasjonen for kontroll å jeg gleder meg masse til å se hvor lang og hvor mye han veier, nå har vi ikke vært siden desember så jeg aner virkelig ikke hvordan det ligger an nå men en stor gutt det er han.

Nå er det en liten tass som krever mer oppmerksomhet så jeg må pakke bort dataen, men vi blogges siden neste gang når Ian Nathaniel sover.

Have a great monday!

Pyjamasparty i stuen etter leggetid

Ian Nathaniel har forhåpentligvis sovnet for natten og  jeg sitter faktisk på det varme badegulvet å blogger. Planen var egentlig å dusje, men siden jeg skal på trening i morgen og må dusje da sitter jeg å vurderer å skippe fremfor å se litt kardashians i sofaen før jeg  finner sengen tidlig.

Istad var det litt av en show her i hus må dere tro. Klokken bikket 7 og jeg bestemte meg for å legge Ian i sengen sin som vanlig, men istedenfor å sove ble han helt i hundre. Først var det masse plutring fra inne på rommet før jeg hørte et lite dunk i gulvet, inn gikk jeg å der lå han på magen i sengen sin å lo mens tutten hadde han kastet på gulvet. Jeg ga han tutten og gikk ut igjen men det var ikke lenge før jeg igjen hørte masse snøfting fra rommet, denne gangen da jeg gikk inn hadde han snudd seg opp ned og lå under dyna å ikke helt visste hvordan han skulle komme seg ut av denne situasjonen. Tredje gang da hørte jeg igjen masse latter fra inne på rommet så jeg tomlet meg inn der i mørket å fant han på magen i midten av sengen i full latterkrampe, dette var så komisk at jeg måtte løpe å hente telefonen for å filme. Haha. Etterpå tok jeg han bare opp og lot han leke en liten halvtime i stuen før jeg igjen la han i sengen og denne gangen roet han seg ganske fort ned.

Dagens lærdom må være å ikke la Ian sove til hall 6 på kvelden for å så tro at jeg får han i seng igjen klokken 7. Men så lenge humøret var på topp gjorde det ingenting at han ble oppe litt lenger en normalt, sånn blir det bare av og til.

I dag har vi vært i dåp til mitt lille tantegull Linde Sofie. En kjempekoselig dåp med masse god mat og kaker (for ja jeg røk på godteriavtalen!!)) Haha, dumme meg klarte meg i 3 uker før jeg røk  på en sjokoladebolle hos mamma. Litt skuffet er jeg over meg selv, men det positive er at jeg har spist lite godteri den siste tiden uansett, på en måte tror jeg litt enda at jeg har godteriavtale så jeg handler ikke godteri på butikken ved mindre jeg har helt sykt med cravings.

~ Dagens antrekk ble en hvit blondekjole ~Denne uken har bare vært helt fantastisk. VI har kost oss masse med lek og kos, vært på besøk og hatt besøk. Treningsmessig er jeg også kjempestolt over meg selv, jeg har faktisk trent hver eneste dag fra sist søndag til i går. I dag var det også planen å ta meg en tur men sånn ble det ikke siden Ian ikke ville legge seg når han skulle, men i bunn og grunn gjør det ingenting for jeg tror ikke det er bra å trene hver eneste dag uten pauser når jeg sitter minimalt med stille i løpet av dagen ellers. Jeg er veldig redd for å kjøre for hardt ut og så gå på en kraftig smell så jeg tenker at en treningsfri dag i ny og ne er bare bra for meg. I morgen er det mandag, barnevakten er i boks så da stikker jeg avgårde på en time med Zumba.

Håper dere har hatt en like fin uke og helg som meg, så blogges vi siden.

God natt, K.

Terapi for kropp og sjel

God mandags morgen dere =)

Det blir ikke alltid så mye blogging siden jeg ikke helt vet hva jeg skal skrive. Ukene går for det meste til babykos, matlaging og trening og i lengden blir det litt kjedelig å skrive om. Jeg skulle gjerne skrevet noen dypere innlegg til tider (som jeg har planlagt) men jeg finner ikke alltid helt tiden til det, men det kommer vent og se. Akkurat nå sover Ian Nathaniel og jeg har nettopp stelt håret (merk: satt det i en hestehale) så tenkte jeg skulle prøve å skrive litt før han våkner igjen, spørs om jeg blir ferdig.

På lørdag var vi begge skikkelig gira på å finne på et eller annet men vi hadde ikke peiling på hva. Ikke var det fint vær å ikke var vi gira på å gjøre noe som kostet allverdens med penger, men så fikk vi idèen om å ta turen opp til et vennepar som var på hyttetur å det var kjempekoselig. Vi var tre par og to babyer som koste oss med snakking og taco helt til vi måtte dure nedover igjen for å få Ian i seng. Hytteturer er så koselig, håper virkelig vi kan bli flinkere til å reiste avsted på hytta så fort Ian blir litt større.

I går fikk jeg det for meg at nå måtte jeg komme meg ut på en gåtur siden det er flaut lenge siden sist, ikke fristet det allverdens stappmett etter middagen og med snøstorm på utsiden men ut kom jeg meg og herrefred så deilig det var. Kun meg, hunden og god musikk på ørene. Jeg hadde nesten glemt gleden av å tusle rundt helt i sin egen verden, det er terapi for kropp og sjel. Ikke kom vi så veldig langt før både snøen og vinden stilnet og solen titte frem på himmelen. Det ble ikke lengre en ca 4 km tror jeg, men hele hjemturen var i oppoverbakke så det kjentes godt på kroppen. Det første Ken sa til meg når jeg kom inn døra var "Åii det tok ikke lang tid", han møtte meg i bunnen av bakkene da han var nedover til sentrum en liten tur så det varmet å høre. Hehe. Kondisen min er jo helt på tryne men jeg følte faktisk at all kardiotreningen har hjulpet en god del, og det at jeg slapp å dra på vogna idag. Egentlig så skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg alltid skal kjøre ned til Shape for å trene i helgene når jeg har god trening rett utenfor døren, selv om det ikke frister helt å ut når det er minus og dårlig vær så blir det ganske fort glemt så fort en bare kommer seg ut så tanken er å slutte å vente på våren og heller ta treningsøktene utendørs av og til.

Når Ian våkner skal vi på barseltreff med resten av gjengen og i kveld håper jeg at jeg kan dra på Zumbatimen, jeg har ikke barnevakt helt i boks enda men om det ikke skulle orden seg får jeg trosse skrekken for mørket og komme meg ut døren når Ken har kommet hjem i kveld.

 

Ha en superfin mandag så blogges vi siden.

K.

Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015
+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!
hits