Mor og sønn trening

Nå ligger jeg for øyeblikket utstrakt på sofaen etter dagens tredje trilletur for å få lillemann til å hvile litt. Jeg lovet meg selv om han sovnet at jeg skulle ta minimum en halvtime på sofaen før jeg fortsetter på dagens gjøremål. Hverdagen er mer eller mindre ganske hektisk å selv om det er så enkelt for andre å si "kan ikke du bare sove når babyen sover" så er det ikke så enkelt å gjøre nettopp det. Så fort han sovner er det som oftest veldig mange ting som skulle blitt gjort og jeg er en person som ikker slapper av før jeg vet at jeg er i mål med dagens gjøremål, men altså nå håper jeg på å bli her i en halvtime og at Ian Nathaniel kan få sove en stund som han trenger.

Ukene går fort som bare det med en liten en i hus, de siste ukene har vi vært utrolig heldige med været så derfor har det blitt topptur nesten hver eneste dag med Ian Nathaniel i bæreselen. Fysøren så tun gt det er men vi koser oss begge to. Permisjonstiden kan brukes til så mangt, mitt mål er å selvfølgelig bruke den til å storkose meg sammen med min lille, men også til å bli en ny og bedre meg å til å gi Ian Nathaniel gleden av å få være ute på tur i frisk luft og oppdage verden.

Jeg har så lysst til at Ian Nathaniel skal få den samme gleden som vi har til å være ute og kose oss i skog og mark fremfor å sitte klistret foran en ipad eller tv time ut og time inn, så blir han ikke en skikkelig utegutt nå kan hvert fall jeg ha på samvittigheten min at jeg har prøvd mitt aller beste så tar vi det heller derfra.

Polarklokken min viser at de to siste ukene har jeg trent/vært på tur 15 ganger og har lagt bak oss ca 6,8 mil og de aller fleste turene har vært toppturer eller turer som inkluderer oppoverbakker det tør jeg å si at jeg er stolt over.

Selv om jeg blir sliten av å gå tur blir jeg faktisk mye mer sliten av å være inne en hel dag. Ian Nathaniel tester ut nye ting og tøyer sine egne grenser hele tiden så det å faktisk kunne sette han opp i selen og komme oss ut sammen gir meg så mye mer energi en å løpe rundt å passe på han inne hele tiden. Og så er det så utrlog godt for oss begge med noe frisk luft. 

Før vi vet ordet av det innhenter tidsklemma oss igjen med både jobb og barnehage derfor vil jeg bruke denne tiden vi har til å finne på ting som er bra for oss begge to og prøve så godt jeg kan å bli hvert fall en litt sprek mamma som klarer å holde følge med min snart ettåring.

I løpet av de siste ukene på tur har Ian Nathaniel kun vært misfornøyd to ganger da vi bare måtte avbryte hele trilleturen og en gang i bæreselen da jeg måtte ta han frem på magen og så var det greit, så at trives det er det ingen tvil om og de gangene han er misfornøyd da prøver jeg enten å bytte bærestilling eller så drar vi hjem igjen. Viser han tegn til å være misfornøyd er det som oftest en grunn til det og det gjør ingen ting, men jeg må si at jeg er veldig glad for at jeg begynte å bære han så tidlig som jeg gjorde for jeg tror han rett og slett synes det er veldig koselig å oppleve ting men samtidig kunne ta seg en liten hvil.

 


Nå har det allerede gått en halvtime så da er det på tide å begynne med middagen. Ian Nathaniel har null interesse for babymat for tiden derfor prøver jeg så godt jeg kan å lage middag som vi begge kan spise sammen. På fredag lagde jeg kjøttkaker i bruns saus fra bunnen av med poteter og gullerøtter, eneste forskjellen jeg måtte gjøre var å kutte ut salt å ikke ha så mye løk, resultatet ble kjempegodt, i dag skal jeg prøve meg på ovnsbakt laks med grønnsaker som tilbehør og håper på at det slår like godt an. I kveld ville mammaen min være litt med Ian Nathaniel så da skal jeg ta meg en tur på Sumba og grille med litt i solen etterpå, fin mandag.

Vi blogges da dere, ha en superfin mandag.

 

 

Is it summer yet?

Det blir ikke så ofte jeg er her inne for tiden, det beklager jeg veldig for jeg synes det er skikkelig koselig at flere av dere titter innom her hver eneste dag. Men når dagene bokstavelig talt går i 100 er det ingenting som frister mer en å legge meg ned på sofaen koble helt ut, slappe av og titte litt på søppeltv det lille som er igjen av kvelden. Men nå var det på tide med et lite skriv. Egentlig tenkte jeg bare å skrive ned litt tanker og en liten oppdatering.

Nå sitter jeg nydusjet i kosebuksen og en skjorte av Ken, ukens første treningsøkt er utført og etterpå skal jeg kose meg med en stor skål frukt og mager kesam med vanilje, mmm. De fine vårdagene vi hadde før påsken er for lengst borte og erstattet med regn, regn og atter regn. Som jeg gleder meg til sommer nå. Vi er så heldige som har et stort uteområde i form av en platting og plen rett utenfor døren vår. Det skal bli flittig brukt til sommeren av både store og små. Jeg gleder meg til meg og Ian kan være ute og kose oss på plenen, huske og kjøpe inn et lite badebasseng til de varmeste sommerdagene, på kveldstid ser jeg skikkelig frem til å nyte de siste solstrålene med reker og kos i godt lag.

Jeg tror denne sommerfeelingen kom i går da jeg satt og klikket hjem noen sommerklær til Ian. Jeg laget en liten kollasj til dere å se på dette her da. Gjett om jeg gleder meg til ulldresser kan erstattes med t-skjorte bodyer, kortbukser og vest.I sommer skal vi for det meste være hjemme, kose oss masse alle tre og passe på at husbyggingen går som den skal, men en liten miniferie til Danmark sammen med to andre par og barna holder vi på å planlegge, og det gleder jeg meg masse til. Blir skikkelig kos med en liten uke borte fra hjemme og alt som hører til.

I april måned blir Ian 10 måneder og jeg har bursdag. Tenk hele 26 år, jeg som føler meg så ung. Det er ikke så altfor mange år siden jeg tenkte at når man er 25 da er man skikkelig voksen, men her sitter jeg da å føler meg så ung som bare det. Haha, alder er heldigvis bare et tall. Mamma er den som alltid har stelt i stand en liten bursdagsfeiring til minstejenta, men i år sitter jeg å tenker på om jeg skal ta meg av det selv om invitere til en liten feiring her hjemme, jeg er jo tross alt voksen nå. Haha. Uansett bursdag er like gøy uansett alder så den skal absolutt feires litt hvert fall.

Nå rumler magen min etter noe godt så da er det på tide å gå de 5 meterne inn på kjøkkenet og etterpå sette meg rett ned i sofaen igjen. I kveld skal jeg ikke gjøre noe som helst annet en å slappe helt av, så får gjøremålene vente til i morgen.

Vi blogges da dere, natta.

Siden sist

Her har det vært stille en liten stund nå men av og til blir det bare sånn. Energinivået mitt har vært så lavt den siste tiden at jeg tror det er på tide med en aldri så liten legesjekk for å se om det kan ligge noe mer bak. Når Ian Nathaniel er i seng på kvelden står  oppvask, flaskevask og andre ting for tur deretter har jeg gått rett i seng. Jeg har rett og slett ikke orket en dritt mer en jeg har måttet.

I kveld kom svigermor ned å lurte på om jeg ville ta meg en tur på trening så kunne hun gi Ian Nathaniel kveldsmat og legge han, helst så jeg føre meg å gå rett i seng selv etter at Ian Nathaniel var lagt men slike muligheter vokser ikke på trær for tiden så denne sjangsen grep jeg fatt og her sitter jeg godt plantet i sofaen med et iskaldt glass Pepsi Max etter en god tur som endte på 6 km. Det er rart synes jeg men trening gir meg mye energi, nå er jeg ikke trett lenger i det hele tatt å kveldens plikter skal bli tatt med et smil.Siden sist har Ian Nathaniel fått to tenner, lært å krype, sette seg opp selv og prøver å reise seg opp etter alt han kan finne noe som resulterer i noen knall, fall og blåmerker. Vi er inne i en hektisk men utrolig spennende periode. I morgen er han allerede 9 måneder gammel og slett ingen liten baby lenger. Det er for det meste bare meg og Ian for tiden siden pappaen jobber masse noe jeg synes er litt trist for selv om han ser Ian i helgene synes jeg helt ærlig at det er for lite. Men jeg varmer meg med at Ian elsker pappaen sin veldig høyt. Smilet går nesten rundt så fort Ken kommer inn døren og det gleder meg masse.

På treningsfronten har det også vært ganske stille den siste tiden siden Ken aldri er hjemme å det  ikke alltid er noen andre kan passe Ian, men men nå ser jeg skikkelig frem til påskeferie for da skal Ken få gleden av litt mer alenetid sammen med Ian mens jeg drar og trener. Sommeren nærmer seg altfor fort og jeg vil så veldig gjerne være komfortabel med dette årets sommerkropp. Foran meg har jeg en hard jobb men med nokk viljestyrke kan det gå.

Foruten om å kose oss hjemme har vi faktisk vært ganske flinke på å finne på ting de siste helgene når Ken har hatt fri. Vi har vært på hyttetur, skitur, vært med venner og på heieturer for å nevne noen ting. Det blir fort litt ensformig å være så mye hjemme så jeg er skikkelig glad for at vi har blitt bedre på å komme oss litt bort i helgene eller hvert fall gjort ting på dagene. Her har dere en liten bildekollasj fra den siste tiden.Senest i går var jeg innom jobben for å snakke litt om planene fremover å selv om det blir veldig spesielt å plutselig skulle starte "det vanlige livet", gi noen andre ansvaret for den dyrebareste jeg har, kjenner jeg også at det skal bli litt godt. Man kan ikke leve i barselboblen for alltid og faktisk tror jeg at jeg hadde blitt en smule gal skulle jeg vært hjemme enda lenger en det jeg skal. Haha. Men først skal vi nyte tiden frem til august.

Jeg skal prøve så godt jeg kan å bli bedre på denne bloggingen, men nå fikk dere et lite innblikk i dagene som har vært.

K.

Love knit

At denne jenta her som hatet strikkeklær som pesten da hun var liten skulle elske strikk når jeg fikk min egen lille baby hadde jeg egentlig aldri trodd. Nå var strikkeklærne totalt anderledes da jeg var liten men å alikevel gå fra å ikke kunne fordra til å elske det er litt morsomt det.

Det hele startet da jeg fikk en nydelige romper av venninna min i babyshoweren. Ian Nathaniel brukte denne masse helt til den absolutt ikke passet lenger noe som var så trist siden jeg ikke kan strikke selv og heller ikke lenger har en bestemor som kan strikke til meg. Men det satte heldigvis ingen hindringer for strikkedillaen. Meg og Ian Nathaniel er så utrolig heldige at vi har både fått strikka klær, bestilt og har nå en dame som mer en gjerne vil strikke det vi
(jeg) ønsker oss.

Jeg tenkte det kunne være koselig å vise dere de flotte plaggene vi har fått. Alt blir flittig brukt her i hus.


~ Romper ~

Denne romperen fikk Ian Nathaniel til jul siden han har vokst ifra den jeg fikk til babyshoweren..
   Denne er heldigvis litt stor enda så forhåpentligvis varer den lenge. Kan aldri få nokk av disse romperene så ønsker
   meg enda flere i forskjellige farger.


 ~ Bukse & Jakke ~


~ Detaljer ~

Dette settet fikk vi av et vennepar da Ian Nathaniel ble født. Jeg elsker detaljene på settet og at det begynner
   å bli litt lite nå er så kjedelig, men buksen passer heldigvis en stund til.


~ Genser og baggy bukse fra klompelompe ~

Et sett mammaen til ei veninne strikket til meg fra klompelompe boken. Begge deler blir brukt kjempemasse,
   spesielt under dressen når vi skal ut å trille LOVE IT!


~ Mariusdress ~

Denne nydelige Mariusdressen fikk Ian Nathaniel til jul og herreminhatt så glad jeg ble. Jeg synes den er nydelig
   og har fått så mange komplimanger når han har denne på seg. Denne dressen blir brukt nesten hver eneste dag
   når vi skal ut. Den er strikket i 1 år men den begynner faktisk allerede å bli litt liten når han har ekstra klær under
  så gjett om jeg ble glad da oldemoren til Ian Nathaniel sa at hun ville strikke en litt større til han i akkurat hvilken farge
  jeg vil ha.


~ Luer og ullsokker ~

Mammaen til ei veninne har flere ganger sagt at hun vil mer en gjerne strikke klær til oss. Hun blir så glad for at noen vil bruke klærne hun strikker, men jeg har vært litt redd for å spørre. For et par dager siden fant jeg en helt nydelig dress og siden Ian Nathaniel nå trenger større utedresser bestemte jeg meg for å spørre og gjett hva hun ville så gjerne strikke. Tenk å bli så glad for et klesplagg? Det er noe spesielt med disse strikk klærne, ikke minst blir de litt unike men det ligger også så utrolig mye arbeid og omtanke bak, og et stort pluss er at de varer ofte lengre en "vanlige" klær siden garnet er veldig "tøyelig".

Jeg har egentlig et lite håp om å lære meg å strikke selv med hjelp av ei god venninne, men jeg er ikke så veldig flink med denne type håndarbeid så jeg frykter litt at jeg ikke klarer det, men vi får håpe. Hadde vært utrolig morro om jeg lærte meg å strikke selv da hadde mobiltiden på kveldene glatt blitt byttet ut med strikking, hihi.

Liker du strikka klær?

Ut på tur med mann og barn

Lillemann var i seng kvart over 6 i kveld og jeg åpnet dataen med tanke på å skrive et kjapt innlegg før jeg skulle dusje, rydde, vaske og henge opp klær men her ble jeg sittende å kikke på nye klær til Ian Nathaniel, nå er klokken halv 8 å her sitter jeg enda. Fort gjort, hihi.

Men nye klær må han ha og til nå har jeg kjøpt to ulldresser og en fleecedress til over halve prisen av hva det egentlig ville kostet. Jeg elsker å handle på f.eks finn.no, der finner man så mange klær som ofte enda har tagsen på. Genialt når jeg gjerne vil kjøpe litt dyre klær for at Ian Nathaniel skal holde seg god og varm.

I helgen og dagen i dag har vi kost oss masse. På lørdag tok meg og Ken med oss Ian Nathaniel og begge hundene på en lang trilletur i solen og vinterkulden. Kjempeforfriskende og koselig tur som kjentes godt i kroppen da kvelden kom. Ian Nathaniel storkoser seg i vogna etter at vi byttet fra bagdelen så han nå kan sitte oppe å se, og når han vil sove vipper vi bare ryggen ned, genialt. Det er ikke så altfor ofte Ken har tid til å bare henge med oss en dag å være med på trilletur så det var virkelig koselig å endelig finne på noe bare oss tre. Satser på at det ga mersmak så han kan ta seg tid litt oftere til å være med oss på tur.

På søndag passet søsteren min Ian mens meg og Ken tok oss en kjøretur. Den turen kunne jeg kanskje vært foruten siden jeg for øyeblikket har et kjøretøy i minus, men men that`s the name of the game. Krysser fingrene for at det ikke blir så altfor dyrt å fikse.I dag har vi hatt besøk av ei venninne og sønnen hennes på 1 år. Det var kjempestas å se hvor oppmerksomme han og Ian var på hverandre og en stund lurte vi på om de hadde en aldri så liten samtale de to. Ian Nathaniel har ikke brydd seg så allverdens om de andre babyene når vi har vært på barseltreff men i dag var det noe helt annet. De satt og kikket på hverandre, delte på lekene og lo av hverandre. Etter at meg og Annette hadde kost oss med pastasalat la vi ut på en trilletur sammen. Kjempekoselig å endelig komme seg ut på tur å slippe å trille alene og enda bedre at Ian fikk seg en god time med søvn i frisk luft.

I kveld har han vært i strålende humør så vi har badet og lekt masse bare vi to. Jeg hadde trodd han skulle være opp til klokken ble syv som er leggetiden hans men det var ikke sjangs. Han sover såpass lite på dagen for tiden at når klokken bikker 6 er han kjempetrett. 

NÅ skal jeg få rumpa opp av sofaen og starte på alle kveldens gjøremål før klokken blir så altfor mye. Vi blogges da dere.

Shape & gruppetimer

Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen etter en god powerwalk som endte på 4,16 km med en goood bakke på ca 1,5 km på slutten. Selv om jeg til tider med barnevognen hater disse bakkene vi må gå for å komme oss noen plass her vi bor er det sykt deilig å få en god trimøkt ved å bare gå ut døren. Ingenting er bedre (og tyngre) en å gå i bakker når man er ute for å trimme.

Denne uken så langt har jeg vært på Zumba, spinning/styrke og en powerwalk siden jeg ikke fikk plass på gruppetimen i kveld. Nå er lillemann i seng så jeg tenkte å bruke litt av kvelden på å skrive et lite innlegg om de diverse gruppetimene Shape Kvinesdal tilbyr.

Er du ikke medlem men vurdere det? Er du medlem men ikke har våget deg på en gruppetime? Eller står du fast på din ene favoritt og er litt redd for å teste ut en ny?

For det første kan jeg si det at aldri vær redd for hva andre skal synes om deg på en gruppetime. Jeg for min del er altfor opptatt med å følge med på meg selv til at jeg gidde å se hva de andre driver på med, noe som trolig gjelder de fleste. Og ingen klarer alle trinnene på en time perfekt men det gjør ingen verdens ting, det aller viktigste er at man får en god treningsøkt ut av timen så faller man ut gjør man bare sitt beste for å alikevel holde seg i aktivitet.

Jeg har prøvd de aller fleste timene Shape Kvinesdal har å tilby og selv om de bytter litt på timene i ny og ne har jeg funnet mine favoritter.Mandag, Zumba: Denne timen er utrolig gøy og skikkelig god for kondisjonen. Jeg ser på pulsklokken min i ny og ne å ser at jeg er flere ganger hvert fall er oppe i 185 i puls. Liker du å danse, lære koreografi og styrke kroppen samtidig er denne økten perfekt for deg. Her skifter treneren på raske danser for å komme godt opp i puls, roligere styrke danser der man fokuserer på f.eks rumpe og lår og noen få rene aerobic danser. Her er du innom alt fra salsa til skikkelige boodyshaking danser. På det nye programmet vi kjører nå shaker vi assen på to av sangene noe jeg synes er dritkult.

Tirsdag, Spinning/Styrke: På denne timen kjører vi ca 35 minutter spinning 4x5 etterfulgt av et langt drag på 10 minutter før vi går over til ca 15-20 minutter styrke som i hovedsak går på armer/rygg og deretter litt mage helt til slutt. Det fine med spinning er at det passer for absolutt alle siden man selv kan styre styrken etter hvor mye man klarer. Her har jeg også puls på minimum 185 til tider men mesteparten av tiden ligger jeg et sted mellom170-175 ca. (Dette med puls er forskjellig for hver enkelt, men jeg nevner det bare litt for å vise litt hvor intensiv timen er). Styrken er lette øvelser som tar godt i kroppen, spesielt når man først har hatt en god kondisjonsøkt på sykkelen.

Onsdag, Aerobic/Styrke: Denne timen prioriterer jeg ikke alltid lenger siden jeg som mamma må velge ut hvilke dager jeg kan ha barnevakt og hvilke dager treningen må foregå etter Ian Nathaniel er i seng. Dette her er en råbra time, men for min del synes jeg de andre timene er hakket tøffere nå som jeg har trent en del og det er fint å bytte litt på hva jeg prioriterer for å ikke bli lei. Denne timen passer absolutt alle og jeg vil kanskje si at dansene er hakket lettere en Zumba dansene. På denne timen danser man først en hel sang før man deretter trener styrke en sang og så går timen sånn. Man trener hele kroppen i løpet av denne timen og jeg synes den er perfekt lagt opp med en sang dans og en sang styrke annenhver gang.

Torsdag, Step/Styrke: Denne timen har jeg ikke vært med på så mange ganger enda men for min del synes jeg timen er knallhard men kjempebra. Man trener intensivt på step i ca 30 minutter før man til slutt trener styrke de siste 20 minuttene. Dette er en super økt for både kondisjon og for å stramme opp. Man kan til en viss grad legge an timen litt etter sin egen kondisjon med tanke på hvor høyt man bygger step`en, men man kommer ikke ut gjennom døren uten å være svett og god for å si det sånn.

Man går aldri ut av døren etter endt time uten å være skikkelig svett, trenerne kjører på akkurat som de skal og ikke minst er de superhyggelige og motiverende alle sammen.


                                                                      ~ Noen treningsbilder fra i sommer ~

 

Før jul hadde Shape Kvinesdal også en Kettelbell/sirkeltrenings time, denne syntes jeg var veldig gøy og også veldig hard. Man kjørte kun gjennom stasjonene en gang så man måtte gi alt men med mange forskjellige stasjoner ble man virkelig svett. Denne timen håper jeg veldig kommer tilbake for sikerltrening er utrolig motiverende synes jeg.

Av og til tenker jeg hva i alle dager gjorde vi før Shape kom? Jeg har vært medlem nesten hele tiden siden de åpnet for ca 6 år siden tror jeg og angrer ikke et sekund. Jeg har nesten alltid vært aktiv med f.eks fotball men jeg vet om mange som aldri har trent før i hele sitt liv før Shape kom så dette var virkelig noe bygda trengte. Jeg er superfornøyd med utvalget av gruppetimer, treningsapparater og ellers alt de har å tilby. Shape hjelper meg mye med å holde motivasjonen oppe, så har du enda ikke meldt deg inn prøvd da vell, jeg kan nesten garrantere at du ikke kommer til å angre.

Nå er det tid for kvalitetstid sammen med min kjære som forresten overrasket meg med roser da han kom hjem ikveld, fine kjæresten min <3

 

Pre workout

Dagen i dag har vært alt annet en kjedelig hvert fall. Full rulle fra klokken 6 på morgenen frem til nå med en liten tass som blånekter å sove og har lært seg å krype. Jeg som trodde det var villt her i hus før, haha. Det er supergøy å se hvordan han åler seg langs gulvet i full fart for å finne noe han ikke har lov til som f.eks skuffer eller varmeovnen, men det er så fantastisk å se hvor fort han lærer nye ting at jeg får bare løpe etter og gjemme unna alt jeg kan før de små fingrene får tak på det.

Energien for å trene er ikke helt der akkurat nå men det skal bli godt å få en time til å kjøre seg ut på å hente energi i samme slengen, med god hjelp fra denne her drikken blir det bra.På to uker har Ian Nathaniel fått to små tenner (å flere på vei virker det som) lært seg å krype,er på god vei til å sette seg opp og babler som bare det dagen lang. Alt fra waaa waaa, ma maa og pa paaa (vi tror jo selvfølgelig han sier mamma og pappa). Utrolig hvor fort han utvikler seg når han først "knekker koden".

Denne uken skal vi ned til helsestasjonen for kontroll å jeg gleder meg masse til å se hvor lang og hvor mye han veier, nå har vi ikke vært siden desember så jeg aner virkelig ikke hvordan det ligger an nå men en stor gutt det er han.

Nå er det en liten tass som krever mer oppmerksomhet så jeg må pakke bort dataen, men vi blogges siden neste gang når Ian Nathaniel sover.

Have a great monday!

Pyjamasparty i stuen etter leggetid

Ian Nathaniel har forhåpentligvis sovnet for natten og  jeg sitter faktisk på det varme badegulvet å blogger. Planen var egentlig å dusje, men siden jeg skal på trening i morgen og må dusje da sitter jeg å vurderer å skippe fremfor å se litt kardashians i sofaen før jeg  finner sengen tidlig.

Istad var det litt av en show her i hus må dere tro. Klokken bikket 7 og jeg bestemte meg for å legge Ian i sengen sin som vanlig, men istedenfor å sove ble han helt i hundre. Først var det masse plutring fra inne på rommet før jeg hørte et lite dunk i gulvet, inn gikk jeg å der lå han på magen i sengen sin å lo mens tutten hadde han kastet på gulvet. Jeg ga han tutten og gikk ut igjen men det var ikke lenge før jeg igjen hørte masse snøfting fra rommet, denne gangen da jeg gikk inn hadde han snudd seg opp ned og lå under dyna å ikke helt visste hvordan han skulle komme seg ut av denne situasjonen. Tredje gang da hørte jeg igjen masse latter fra inne på rommet så jeg tomlet meg inn der i mørket å fant han på magen i midten av sengen i full latterkrampe, dette var så komisk at jeg måtte løpe å hente telefonen for å filme. Haha. Etterpå tok jeg han bare opp og lot han leke en liten halvtime i stuen før jeg igjen la han i sengen og denne gangen roet han seg ganske fort ned.

Dagens lærdom må være å ikke la Ian sove til hall 6 på kvelden for å så tro at jeg får han i seng igjen klokken 7. Men så lenge humøret var på topp gjorde det ingenting at han ble oppe litt lenger en normalt, sånn blir det bare av og til.

I dag har vi vært i dåp til mitt lille tantegull Linde Sofie. En kjempekoselig dåp med masse god mat og kaker (for ja jeg røk på godteriavtalen!!)) Haha, dumme meg klarte meg i 3 uker før jeg røk  på en sjokoladebolle hos mamma. Litt skuffet er jeg over meg selv, men det positive er at jeg har spist lite godteri den siste tiden uansett, på en måte tror jeg litt enda at jeg har godteriavtale så jeg handler ikke godteri på butikken ved mindre jeg har helt sykt med cravings.

~ Dagens antrekk ble en hvit blondekjole ~Denne uken har bare vært helt fantastisk. VI har kost oss masse med lek og kos, vært på besøk og hatt besøk. Treningsmessig er jeg også kjempestolt over meg selv, jeg har faktisk trent hver eneste dag fra sist søndag til i går. I dag var det også planen å ta meg en tur men sånn ble det ikke siden Ian ikke ville legge seg når han skulle, men i bunn og grunn gjør det ingenting for jeg tror ikke det er bra å trene hver eneste dag uten pauser når jeg sitter minimalt med stille i løpet av dagen ellers. Jeg er veldig redd for å kjøre for hardt ut og så gå på en kraftig smell så jeg tenker at en treningsfri dag i ny og ne er bare bra for meg. I morgen er det mandag, barnevakten er i boks så da stikker jeg avgårde på en time med Zumba.

Håper dere har hatt en like fin uke og helg som meg, så blogges vi siden.

God natt, K.

Terapi for kropp og sjel

God mandags morgen dere =)

Det blir ikke alltid så mye blogging siden jeg ikke helt vet hva jeg skal skrive. Ukene går for det meste til babykos, matlaging og trening og i lengden blir det litt kjedelig å skrive om. Jeg skulle gjerne skrevet noen dypere innlegg til tider (som jeg har planlagt) men jeg finner ikke alltid helt tiden til det, men det kommer vent og se. Akkurat nå sover Ian Nathaniel og jeg har nettopp stelt håret (merk: satt det i en hestehale) så tenkte jeg skulle prøve å skrive litt før han våkner igjen, spørs om jeg blir ferdig.

På lørdag var vi begge skikkelig gira på å finne på et eller annet men vi hadde ikke peiling på hva. Ikke var det fint vær å ikke var vi gira på å gjøre noe som kostet allverdens med penger, men så fikk vi idèen om å ta turen opp til et vennepar som var på hyttetur å det var kjempekoselig. Vi var tre par og to babyer som koste oss med snakking og taco helt til vi måtte dure nedover igjen for å få Ian i seng. Hytteturer er så koselig, håper virkelig vi kan bli flinkere til å reiste avsted på hytta så fort Ian blir litt større.

I går fikk jeg det for meg at nå måtte jeg komme meg ut på en gåtur siden det er flaut lenge siden sist, ikke fristet det allverdens stappmett etter middagen og med snøstorm på utsiden men ut kom jeg meg og herrefred så deilig det var. Kun meg, hunden og god musikk på ørene. Jeg hadde nesten glemt gleden av å tusle rundt helt i sin egen verden, det er terapi for kropp og sjel. Ikke kom vi så veldig langt før både snøen og vinden stilnet og solen titte frem på himmelen. Det ble ikke lengre en ca 4 km tror jeg, men hele hjemturen var i oppoverbakke så det kjentes godt på kroppen. Det første Ken sa til meg når jeg kom inn døra var "Åii det tok ikke lang tid", han møtte meg i bunnen av bakkene da han var nedover til sentrum en liten tur så det varmet å høre. Hehe. Kondisen min er jo helt på tryne men jeg følte faktisk at all kardiotreningen har hjulpet en god del, og det at jeg slapp å dra på vogna idag. Egentlig så skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg alltid skal kjøre ned til Shape for å trene i helgene når jeg har god trening rett utenfor døren, selv om det ikke frister helt å ut når det er minus og dårlig vær så blir det ganske fort glemt så fort en bare kommer seg ut så tanken er å slutte å vente på våren og heller ta treningsøktene utendørs av og til.

Når Ian våkner skal vi på barseltreff med resten av gjengen og i kveld håper jeg at jeg kan dra på Zumbatimen, jeg har ikke barnevakt helt i boks enda men om det ikke skulle orden seg får jeg trosse skrekken for mørket og komme meg ut døren når Ken har kommet hjem i kveld.

 

Ha en superfin mandag så blogges vi siden.

K.

Hva er det som skjer

Ken har reist avgårde på show å jeg så frem til en fin alenekveld med en god hjemmetreningsøkt. Det endret seg fort da jeg hørte en skummel hoste fra Ian sitt rom og deretter våknet han i hylgråt. Etter litt frem og tilbake måtte jeg bare ta han opp og inn igjen i stuen der han satt med meg i sofaen og småpludret i en god halvtime før han begynte å gni seg i øyenene igjen. Etter litt kav sover han igjen søtt i sengen sin forhåpentligvis for resten av natten, men jeg er sliten så all trening blir heller erstattet med tidlig kveld.

Når man har opplevd at barnet sitt har vært veldig dårlig kommer fort skjelvingen tilbake når han plutselig våkner igjen uten at jeg aner hvorfor. Jeg krysser virkelig alt jeg har av fingrer og tær at han ikke blir syk igjen. Det må da være måte på. Kler han godt, holder oss inne når det er kald og surt ute, fyrer godt, ingenting som gir meg et hint av hvorfor han skal bli syk men sånn er det kanskje bare. Håper at Ian arver pappaen sin sitt supergode imunforsvar.

I morgen er planen å dra på et felles barseltreff for 2015 babyene en flink jente har stelt i stand, på ettermiddagen kommer pappa Ken hjem igjen og på kvelden er det duket for en skikkelig step/styrke treningsøkt på meg. Heldig som jeg var fikk jeg plass på spinningtimen i går men fysøren så fort kondisen daler hos meg. Etter kun en uke med sykdom og ingen trening følte jeg meg skikkelig daff i går, men all trening er bedre en ingen og neste uke står det lite på agendaen så da håper jeg å presse inn noen gode økter. I helgen også forsåvidt.

Jeg har vært altfor slapp med maten den siste tiden å spist mye av mat med lite næring så resten av uken blir det full skjerpings. Skal skrive en skikkelig handleliste før jeg finner sengen ikveld.

Men nå er det tid for litt flaskevask og etterpå tror jeg rett og slett jeg finner veien inn til sengen, jeg tør ikke sitte oppe når jeg er trett i tilfelle Ian skulle våkne igjen.

Deler et bilde vi fikk av fotografen, gleder meg masse til å skrive ut et par store bilder å henge opp i det nye huset vårt når den tid kommer.Natta alle sammen,

Klem fra meg.

Selvbruningsfail

Etter en ganske så hektisk uke der formen min ikke var så veldig og heller ikke Ian sin var det mildt sagt helt fantastisk å kjøre til Flekkefjord helt alene på fredags morgenen for en time hos klinikk1. Voksing og farging av øyenvippene stod for tur noe jeg skulle gjort for leeeenge siden. Jeg har helt seriøst ikke vokset meg siden november men vært så dust å tatt høvelen i bruk i mellomtiden, så jeg som pleier å grue meg litt til voksingen gledet meg faktisk denne gangen. Haha. Once you do waxing you never go back er helt seriøst, det finnes ikke en renere følelse en å være helt fri for hår og stubber down there.

Voksingen var faktisk ingen problem selv om det var lenge siden og farging av vippene etterpå var helt fantastisk. Nå har jeg ravnsvarte øyevipper all the time noe som er supert når jeg nesten aldri bruker maskara. Lange øyevipper har jeg også fått etter sommeren takket være serum.Å som dere kanskje kan se hadde jeg endelig time for refyll av brynene i går. Gjett om det var på tide, dette her skulle jeg egentlig gjort i august men har bare måtte utsette og utsette helt til det nesten ikke var noe igjen av brynene. Refillen gjorde jeg hos Katharina permanent makeup i Sandnes, uten tvil den beste bryn tatovøren jeg noen gang har sett så om dere vurdere å tatovere bryn er Sandnes plassen å gå etter min mening.

Etter at jeg så hvor utrolig bleik jeg har blitt fikk jeg helt måblibrunnå noia (haha ja jeg elsker å ha farge på kroppen) har jeg brukt litt tid på kvelden til å smøre meg inn med den beste selvbruneren jeg vet om. Vita Liberata heter den og kjøpes hos Linetts hudpleie i Kvinesdal. Ta litt sol tenkte jeg også å gjøre men siden det ikke er noe jeg gjør hver eneste dag er selvbruneren en god erstatning. En liten fail har jeg klart da med å få en flekk på handa og en på kneet, ikke den værste men alikevel fort gjort si, men godt det ikke er sommer ute så jeg går minimalt med knærne ute da.Sist uke fokuserte jeg kun på at meg og Ian skulle bli friske så da ble det nada trening noe som merkes godt på rastløsheten min, heldigvis fikk jeg melding av verdens snilleste svigermor som mer en gjerne ville være litt barnevakt denne uken så jeg kan dra på trening. Akkurat nå er jeg nummer 3 på ventelisten til gruppetimen men om jeg ikke skulle komme med får jeg kjøre på med egentrening ikveld.

Selvbruningsfail nummer 1 og 2, haha shit happens.

Da håper jeg dere har hatt en fin uke så langt så blogges vi siden.

K.

100 dager uten sukker oppdatering

Tror dere jeg holder ut enda? Da vil jeg stolt si JA nå har jeg ikke rørt godteri på 15 dager noe som jeg tro må bety at dette er den første challengen jeg ikke har røket på. Jeg drikker pepsi max så det tyter ut av ørene til tider da, men light brus har jeg i min frisone. Selvfølgelig skal jeg kutte ut brusen også, men for meg funker det best å kutte ned gradvis fremfor å bare kutte alt på en og samme dag.

Grunnen til at jeg ble med på dette her var fordi jeg var altfor god til å gå i skapet å snike mellom måltider etter noe søtt sulten eller ei. Sukkersug/holhet er no av det værste jeg vet derfor ville jeg se om jeg virkelig kunne klare å kutte ut den småspisingen på godteri. Jeg var også veldig spent på om det faktisk stemmer at lysten på godteri forsvinner etter hvert som man holder seg unna for med tidligere erfaringen har jeg ikke følt det var sånn. Men nå kan jeg virkelig si JA sukkersuget forsvinner betraktelig etter hvert som man slutter å spise det. Jeg kan til og med sitte med andre som spise godteri uten å tenke så mye over det noe jeg synes er supert. Selvfølgelig får jeg av og til noen innfall der jeg har superlyst på godis (spesielt chips) men ikke på samme måte som før, så med tiden håper jeg at lysten på godteri forsvinner helt. Jeg må si at jeg er faktisk litt redd for da dagen kommer at jeg kan spise det igjen for jeg har ikke lysst til å gå samme veien som før, men som sagt så håper jeg at selve lysten er helt borte slik at jeg bare tar meg en munnfull med godteri en sjelden gang.

Jeg må ærlig si at jeg faktisk er superstolt for det er så typisk meg å ikke klare å fullføre slike ting. Lysten på godteri har tidligere vært altor stor men ikke denne gangen. Vil man noe nokk så får man det til. Jeg er også med i en gruppe på facebook der jeg ser folk som har gått ned flere kg bare av å slutte å spise godteri å det er jo kjempebra. Det er så lite som skal til!Jeg går ikke akkurat på noen diett for tiden, men jeg har igjen begynt å bruke lifesum appen og denne gangen for alvor. Det finnes så mange personer der ute som har fått knallgode resultater av denne noe som er kjempemotiverende. På lifesum appen kan man spise nøyaktig hva man vil så lenge man holder seg innenfor kalorigrensen noe som passer meg utmerket. Jeg synes denne appen passer meg utmerket siden jeg lærer utrolig mye hva de forksjellige matvarene inneholder og jeg kan plotte inn trening som da regner ut hvor mange kcal jeg går i minus. Vanligvis holder jeg treningen utenfor matinntaket mitt men om jeg skal noe spesielt eller har lysst til å kose meg litt ekstra kan jeg med god samvittighet gjøre det etter en god treningsøkt.

I kveld blir det ingen trening siden den faste mandagstimen min ikke er i dag, men godt er det for jeg er så uffatelig støl etter noen timer med kjøring i helgen at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre med hen. Det er seriøst vondt å ta handa bak for å klø meg på ryggen liksom. Haha. Det er helt utrolig jeg som trener ca 4 ganger i uken blir aldri sykt stø etter øktene, men etter bare noen få timer med kjøring så vil jeg helst grave meg ned så støl blir jeg. Det sier kanskje litt om hvor utrolig tungt det faktisk er å styre beist på over 200 kg i snøen, men morro er det. Jeg som har skeiet litt ut med maten i helgen trenger kanskje ikke ha så dårlig samvittighet alikevel. Hehe. Forkjølet har jeg også blitt men nå sitter jeg og knasker C vitaminer som bare det i håp om at det ikke blir værre.

Nå høres det ut som at lille Ian er våken så da er det bare å legge bort dataen for en ny runde med kos og lek. Jeg er så utrolig glad for at formen hans endelig er bra igjen, kanskje det er jeg som har blitt smittet nå men pytt pytt sånn er det.

 

En mamma værste mareritt

Jeg tror vi alle mødre kan være enige om en ting. At barna våre blir skikkelig syke er vårt største mareritt, det er hvert fall mitt og nettopp det som skjedde. På torsdagen begynte dagen med at Ian var veldig grinete, han kunne ikke ligge alene å leke i det hele tatt og ikke en gang hjalp det når jeg la meg ned med han på gulvet noe han vanligvis elsker. Utpå dagen kjente jeg at han var varm å målte feberen hans. Den viste 38 så jaja tenkte jeg da trenger jeg ikke gi paracet siden man blir rådet til å ikke gi før feberen er 39. Men etter hvert så bare skreik han som at noe var skikkelig vondt så paracet fikk han alikevel. Jeg kjente jeg begynte å bli bekymret så jeg tok en telefon til legesenteret som ville ha oss ned på en sjekk. CRP, pust og forskjelig ble sjekket og selv om CRP`en var litt høyere en normalt fikk vi bare beskjed om å dra hjem igjen å ta det med ro. Utpå natten våknet han av at han hylgrein og det hørtes ut som han ikke fikk puste. Jeg hadde heldigvis lest litt på nett før jeg la meg og lest om noe som heter falsk krupp. Dette kunne minne veldig om det jeg hadde lest så jeg kledde på oss og tok han med meg ut i frisk luft. Jeg syntes ikke det hjalp noen ting og nå hadde han blitt kjempevarm. Jeg målte feberen å nå var den på 40 grader. Dette begynte å bli skikkelig ekkelt så jeg tok en telefon til sykehuset. Jeg kvier meg ofte for å ringe legevakt for jeg vil ikke ringe uten grunn men nå var jeg så bekymret at jeg gjorde det. Heller en gang for mye en en gang for lite, det er jo for å hjelpe de er på jobb. Legevakten ville ha han ut så på igjen med klærne og inn i bilen bar det.

Ute på sykehuset sa legen fort at dette var falsk krupp og nå hadde CRP`en steget enda litt til men enda ikke superhøyt. Vi fikk med oss litt medisin som kunne hjelpe og fikk beskjed om at i morgen ville dette være mye bedre. Etter en laaang natt ble det endelig fredag morgen og Ian var ikke bedre i det hele tatt. Siden jeg hadde lest litt på nett om at mat kunne gjøre ting litt værre når man har falsk krupp bestemte jeg meg for å ringe legesenteret igjen for å få noen råd. Legen hørte Ian sin pust gjennom telefonen å ville ha oss ned med en gang.

Jeg tror vi var på legesenteret i rundt to timer å Ian ble bare slappere og slappere å feberen ble bare høyere. Legen visste ikke helt hva vi skulle gjøre men konkluderte med at han har et virus i halsen, ga oss noe som skulle hjelpe å løse opp slimet og sa strengt ifra at vi skulle passe godt på å var han ikke bedre til i morgen skulle vi ringe legevakten igjen siden legesenteret er stengt på lørdager. Heldigvis spiste Ian hele tiden selv om det var værre å få i han vann.

Mot kvelden gikk feberen betrakelig ned så vi kledde på han godt og skrudde ned varmen på rommet hans siden kald luft skal hjelpe mot falsk krupp og jammen sov han gjennom hele natten. På lørdag var feberen helt borte, pusten var enda veldig slimete men han virket bedre alikevel. Sov masse gjorde han også noe som er bra når man er syk. På natten hadde han noen tilbakefall der han spydde og ble litt redd siden pusten var vond men etter masse kos roet han seg ned og sov til i 5 tiden og deretter til 8.

I går virket han enda bedre og pusten var ikke like tung lenger så nå begynte jeg virkelig å se lysere på det. I dag er pusten helt fin men han hoster en del og virker veldig forkjølet men heldigvis er almenntilstanden mye bedre så endelig kan vi se at det går den rette veien.

Dette er noe av det skumleste jeg har vært med på å jeg er så evig takknemlig for at vi har et helsevesen som virkelig tar oss på alvor og tar seg tid til oss selv om de egentlig er fullbooket med timeavtaler. Jeg føler meg så mye tryggere når en lege kan se på han fremfor å bare få en beskjed "dette er falsk krupp det høres værre ut en det er, og frisk luft er det eneste som hjelper" for i bakhodet er jeg som mamma kjemperedd for at noe er alvorlig galt. Å se en liten gutt på 7 mnd er så syk og redd er virkelig ikke mye greit.I dag fikk han lov til å bade så nå satt han å storkoste seg i den nye badestolen sin mens jeg satt på siden og stelte meg. Denne badestolen var Jollyroom er det beste kjøpet jeg har gjort på lenge. Ian storkoser jeg når han får lov til å sitte selv og leke i vannet å det blir mye lettere å vaske han når jeg slipper å holde sprellemannen min med den ene handa. Etter badet ble han trett så nå ligger han og sover søtt i sengen sin.

Ha en fin mandag dere så blogges vi.

 

Sove hva er det?

God torsdags morgen dere.

I et par uker nå har Ian vært kjempeflink til å sove gjennom nettene uten problemer. Maks en gang har jeg måtte vært innom å gitt han tutten, men i natt da skulle han plutselig opp da klokken var 03:30 noe jeg syntes var aaaaltfor tidlig men etter litt løping frem og tilbake på rommet ble vi til slutt enige om å sove til klokken nesten ble 7. Selvfølgelig blir det sånn de nettene jeg bruker skikkelig lang tid på å sovne så i dag kan jeg gå under hasjtæggen #tiredmom Zzzz. Når han da ville legge seg igjen klokken 9 tenkte jeg yess da skal pokker meg jeg også legge meg litt, men neida 35 minutter etterpå var han good to go igjen. Så dere som har babyer som sover gjennom hver eneste natt til klokken 7-8-9 IKKE KLAG! Haha. Finnes selvfølgelig dere som har en baby som sover enda mindre en vi, men trust me I have been there.

Sovebaby eller ei jeg hadde ikke byttet han bort mot noe, men kanskje vi kan være heldige å få en liten sovebaby neste gang? Uansett må en bare se det positive i det, å ikke sove hele dagene gir oss masse tid til kos, leking og trene på å lære nye ting. Jeg merker faktisk det at når han har en dag der han virkelig sover da blir jeg faktisk redd for at noe er galt, men det er det selvfølgelig ikke.


                                                             Soving eller ei elsker deg like høyt gjør vi uansett

 Jeg hadde egentlig meldt meg på to gruppetimer i kveld men ettersom at jeg føler at energien mangler litt i dag ble jeg enig med meg selv i å gå på kun en. Vurderte lenge å drite i hele treningen, men jeg fant ut av at drar jeg ikke på trening blir jeg bare sittende hjemme og sløve så da kan jeg heller få ut siste rest av energien og forhåpentligvis sove kjempegodt inatt. Denne uken skal jeg si meg fornøyd med 3 gruppetimer på Shape så blir det heller litt egentrening i helgen.Siden speilrefleksen har vært tom for strøm har jeg knipset minimalt med bilder, men her har vi den typiske ukekvelden for meg selfie før trening og etter trening er det rett i koseklærne med en smoothie i handa.

Jeg holder på å jobbe med et innlegg med noen av de nye klærne til Ian, merkene jeg liker best og merkeklær men det må skriver ferdig når lillen er i seng så stay tuned. Ha en superfin torsdag så blogges vi siden.

K

Helårskroppen starter i 2016

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg satt her inne og skrev for å deretter slette teksten igjen i går. Jeg var så lite fokusert at alt ble bare rot. Men i dag dere da var det på tide å oppdatere litt.

Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen etter 2 timer med trening på Shapes. Først sto spinning/styrke på programmet og deretter kettelbell. Utrolig tungt men veldig gøy å endelig få gang på treningen igjen. Jeg fikk også testet ut pulsbeltet og klokken i dag noe som var skikkelig gøy. Veldig kult å se hvor høy pulsen er på trening. Litt pinlig at klokken pipte hver gang pulsen kom over 155 men heldigvis er musikken høy. Haha. Jeg må få satt meg litt mer inn i hvorfor den pipte og hva som er høy puls for meg, men jeg er hvert fall superfornøyd for julegaven jeg fikk.

I dag har jeg kommet til dag 2 med 100 dager uten sukker challengen. Denne challengen har fått mye kritikk men for min egen del synes jeg bare det er morro. Jeg ser at mange tar helt av med matvarer de må holde seg unna men der er ikke jeg. 100 dager uten sukker betyr for meg å holde meg 100% uten godteri, søtsaker og helbrus. Jeg prøver generelt å styre unna feil matvarer men herremin jeg lar ikke være å spise en banan visst jeg har lyst siden den inneholder sukker, så langt drar ikke jeg den. Det var jo det som var så greit med denne challengen, man legger den til rette akkurat som man vil. Jeg er en mester i å ikke klare challenger jeg melder meg på så dette kan jo bli morsomt, men en så lenge går det veldig greit. Jeg tror faktisk jeg spiste meg drittlei av godteri og søtsaker i julen heldigvis for meg. Nå går det fort mot sommeren å da vil jeg så gjerne kunne løpe rundt i bikini og føle meg vel så da må det jobbes både på kjøkkenet og treningssenteret.

Har dere kommet dere kommet dere godt til rette i det nye året? Her er alt bare vellstand vil jeg si, nå har jo snøen igjen meldt sin ankomst her på sørlandet og denne gangen virkelig for å bli håper jeg. Kjenner det presser godt i høyre tommel for tiden. Jeg er sykt klar for litt kjøring og det er scooteren også. Snilleste bror av Ken fikset et lite problem jeg hadde med demperen så nå satser jeg på det virkelig blir rått å kjøre avsted for første gang. Ikke har jeg noen baby i magen heller i år så det kan ikke bli noe annet en skikkelig digg. Lille Ian forstår ikke så veldig mye av snøen enda men han koser seg hvert fall på akebrettet han fikk til jul. Sitter som en prest og titter på alt det hvite rundt seg. Forhåpentligvis blir det mange fine vintre fremover med akebrett, hytteturer og kjøring når den tid kommer. Det er bare å krysse fingrer og tær for at lillegutt blir like glad i snøen som mammaen og pappaen er. 

Nå er det på tide å finne veien til senga, i morgen er det tid for en ny dag med babykos, lek og trening på kvelden.

Natta!

365 dager med blanke ark, make the best of it

Hei dere. Hatt en fin jul/juleferie?
Det har hvert fall vi. Jeg er så fornøyd med feiringen, gavene og alt det som er. Jul er så utrolig koselig å jeg elsker alt som hører med. Bloggen har blitt totalt nedprioritert siden vi har hatt mer en nok med å feire jul, feire bursdagen til mamma og familiemiddager. Det er ikke like lett å dra opp pcèn når Ian er i seng for kvelden og Ken er hjemme, da er det liksom kjærestekos som må stå øverst på listen men det forstår dere, tenker det har vært like hektisk om man kan kalle de det for de fleste.


Selv om kroppen har inntatt feriemodus for lengst har jeg faktisk deltatt på 2 gruppetimer og hatt en treningsøkt sammen med søs i ferien, den treningsøkten i går kan egentlig ikke beskrives som noe annet engrusom den var SÅ tung at jeg har aldri før vært så nærme på å spy og besvime i sammen slengen. I dag er jeg støl hefra til månen men fy fader så digg det er. Utrolig hvor mye altfor god mat i noen dager har påvirket formen, nå er jeg rimelig klar for at første januar skal starte og jeg joiner 100 dager uten unødvendig sukker challengen + kommer meg tilbake i rutinene igjen.

I morgen er det nyttårsaften å den aller siste dagen i 2015, det er helt utrolig hvor fort dette året har gått og hvor mye jeg har opplevd. Jeg har vært gravid, født verdens nydeligste lille gutt, solgt leiligheten, flyttet og mye mere. 2015 må være det beste og mest fantastiske året på lenge, jeg gleder meg til å tre inn i 2016 og kan nesten ikke vente med å se hva dette året vil bringe. Forhåpentligvis like bra om ikke enda bedre en 2015. Vi skal feire nyttår sammen med to andre familier, en helt stille og rolig feiring uten alkohol og gjett om det blir fantastisk. Nyttår er ofte kjent for å være årets største fest men siden jeg egentlig aldri har hatt en super nyttårsfeiring før gleder jeg meg faktisk til å tre rolig inn i det nye året sammen med gode venner. Å slippe å våkne opp med tidenes hangover første nyttårsdag gjør meg ingenting. Haha.Denne julen har virkelig vært fantastisk og det takket være babyen min, kjæresten, venner og familie. Jeg er så heldig som har alle disse fantastiske menneskene i livet mitt og det setter jeg stor pris på. <3 Nå klargjør jeg meg for å gripe fatt på hverdagen igjen. Nytt år nye muligheter, nye mål og masse masse kjærlighet.

GODT NYTTÅR TIL DERE ALLE.

En liten juleoppdatering

God morgen. Tenkte jeg måtte stikke innom for å gi dere en liten julehilsen, det blir ikke så mye blogging i julen men jeg kommer sterkere tilbake.
I dag begynte dagen kl 6 den og akkurat nå ligger mini på gulvet og leker mens jeg sitter i sofaen og skriver litt. Satser på det ikke er så altfor lenge til han vil sove litt så jeg kan få stellt meg. Klokken 10 skal vi til svigers på den årlige første juledag frokosten, heldige oss som ikke trenger å gå lenger en opp trappen i år.

Denne julen har vært litt spesiell siden vi feiret jul sammen med Ken sin søster lille julaften, spiste middag og åpnet noen få gaver hos svigers i går og i kveld skal vi til mamma for en skikkelig julefeiring. Sånn blir det når noen må jobbe på julaften og andre må sende barna avsted til pappaen sin, men koselig har vi hatt det uansett. Tre dager med julemiddag klager jeg ikke på, haha. Ian har allerede fått så mye fint, fysøren for en heldig gutt han er med så mange fantastiske venner og familie jeg er helt overveldet over alle gavene og flere blir det.


~ Lillegutt fikk hjemmestrikka klær i julegave noe som smeltet mammahjertet mitt, ingenting slår strikkede gaver helt nydelige plagg ~

Selv om det er jul og kroppen er i feriemodus har jeg ikke bare vært helt lat. To treningsøkter har jeg fullført og flere blir det.


Den faste juleøkten ble fullført i går med min splitter nye pulsklokke som jeg fikk i gave av verdens beste. Denne kommer til å bli brukt mye.

Lillejulaften hadde jeg time hos min faste frisør Ann Synnøve hos Sjarm frisør, denne gangen kjørte vi på med litt bleking ut i lengdene for å forhåpentligvis bli kvitt gulskjæren jeg har hatt å jeg ble så fornøyd. Endelig er håret skikkelig blondt og fint og ikke slet det så altfor mye på håret heller. Sjarm frisørene er fantastisk flinke og hyddelige alle sammen, men om du skal gå fra mørk til blond slikt som jeg har gjort 4 ganger nå er Ann Synnøve den aller beste. Dere vet den der forferdelige perioden med orange/gult hår man alltid må gjennom når man går fra mørk til lys? Den unngikk Ann Synnøve helt hos meg. Jeg gikk aldri ut fra frisøren med forferdelig hår selv om jeg gikk fra mørk til blond. Anbefaler virkelig å gå til Ann Synnøve om dere velger å gå den veien for å unngå å miste altfor mye hår og slippe den grusomme perioden med orange/gult hår. Gave fikk jeg også heldige meg, den gleder jeg meg til å åpne i kveld.


Heldige meg som ble julefin på håret før julen. Bedre bilder kommer senere siden jeg tar med meg speilrefleksen i kveld.
Dere må ha en fortsatt fantastisk jul så blogges vi. GOD JUL!

Munnen opp for hjemmelaget barnematNår Ian Nathaniel sitter med munnen på vidt gap før jeg i det hele tatt har fått skjeien ned i glasset da har maten virkelig falt i smak.

Jeg sa tidlig når Ian Nathaniel begynner å spise mat ville jeg lage barnematen fremfor å kjøpe. Det er mange kroner spart ved å lage maten selv, man vet nøyaktig hva den inneholder, det er koselig å blande sammen spennende smaker jeg håper lillemann liker og han blir forhåpentligvis mer vandt med "vanlig" mat når det er det han har spist siden han var baby. Men en eller annen plass på veien datt jeg litt av i frykt for å gjøre feil, jeg googlet masse råd på nett men det hørtes så innviklet ut at jeg ble redd for å gjøre feil. Helt til jeg begynte å bruke hjernen igjen.

Etter å ha kjøpt glass på glass med gullerot og potet som han elsker måtte jeg ta meg selv i nakkeskinnet og tenke at hallo dette er ingen kunst så en kveld sto jeg og laget noen glass med gullerot og potet, i dag smakte han på det første glasset og elsket det fra første sekund. Å lage barnemat selv er faktisk ingen hokus pokus så jeg forstår ikke hvorfor jeg ble så redd. Det eneste jeg egentlig trenger å tenke på er hva han ikke kan spise og la være å lage mat med det inneholdet og etter at det er tatt bort er det allverdens av matretter å velge i og google er min beste venn når jeg føler jeg har gått meg litt vill på veien.

I kveld ser Ken på håndball kamp å siden jeg tydeligvis er den eneste som ikke bryr meg så mye om håndball har jeg skrelt søtpotet, kålrot og noen gullerøtter jeg har satt på kok som etterpå skal moses og helles over i glass. Satser på at også dette faller i smak.

Etter hvert skal jeg prøve meg med litt mer spennende mat men alt med sin tid.

Har noen av dere laget maten til babyen deres selv?
Kom gjerne med tips om dere har.

Nå er håndballkampen øyeblikk ferdig så jeg får most og lagt maten i frysen før jeg skal smiske meg til en episode av Suits før vi finner senga. Natta.

Babyer og tran

Da Ian Nathaniel var 4 eller 6 uker sa helsesøster at jeg burde begynne å gi han tran. Stakkars liten var det første jeg tenkte tran smaker så vondt å han er jo så liten, men jeg tok turen ned på apoteket å spurte hvilken type tran man skal gi babyer. Det jeg fikk var en liten flaske med D vitamin dråper, jaja tenkte jeg kanskje det var dette helsesøster mente da men etter å ha spurt sa hun at man kunne enten kjøpe disse dråpene eller tran. Dråpene har Ian fått hver eneste dag siden jeg selv tar omega 3 hver kveld å merker hvor bra det for eksempel er for hår og negler så vitaminer er bra.

Etter en stund hadde mamma faktisk kjøpt en flaske tran å spurte om jeg ville ha den. Igjen begynte jeg å tenke "kan jeg gi han disse ekkle greiene" men det jeg glemmer er at det er helt feil å tenke sånn for Ian vet jo ikke bedre han har aldri smakt det. Det er vi som legger grunnlaget for hva han skal spise og hva han senere kommer til å like så selvfølgelig er det ikke farlig å prøve tran. Etter å ha snakket med en veninne sa hun at hun tenkte bytte til tran når flasken med D vitaminer er tom å det var jo en god idè så denne uken var flasken tom å vi startet med tran. Han har fått det to ganger nå å lager ikke en mine en gang, jeg har bare gitt 1 ml til å begynne med men så fort jeg får kjøpt "sprøyter" som er for tran og magen har blitt vandt med det kan jeg øke til 5 ml som er dosen barn og voksne skal ha.

Jeg tar selv vitaminer på kvelden rett før leggetid så slipper jeg å gulpe "fiskesmak" resten av dagen men i kveld ble magen til Ian litt løs etter tranen (tenker det er den) så kanskje det kan være lurt å heller gi han til frokost.

Uansett gikk jo dette over all forventning å for alt jeg vet får vi kanskje en gutt som elsker tran, gjør han ikke det når han blir eldre er det også helt greit men nå prøver vi hvert fall. Bare for å ta et eksempel har jeg aldri hatt så lange og sterke negler som etter jeg begynte på omega 3 og det ser jeg på et bevis for at det funker.

Den "stakkar liten dette smaker ikke godt" tankegangen må jeg bar gå vekk fra for som sagt det er vi som velger hva Ian kommer til å like når han blir større derfor er det bare å prøve med forskjellige matvarer. Kommer en dag spørsmålet "mamma hvorfor tar ikke du tran" så får vell jeg også starte da. Hihi.

Tranen han får er den med sitronsmak siden det er den vi har i hus, men at den smaker littegrann bedre en vanlig tran gjør ingenting. 

Gir dere deres barn tran?

En matdag i bilder

Det var egentlig ikke planen å lage et matdag innlegg men etter at jeg hadde knipset både frokost og lunsj tenkte jeg hvorfor ikke. Jeg har ingen spesielle måltider jeg spiser fast hver dag men jeg prøver å holde meg unna snoperier å fokusere på mat som er bra for kroppen, og i forsvarlige mengder. Av og til går det bra, andre dager går det rett i dass og før jeg vet ordet av det sitter jeg med handa inni chipsposen.

En ting er hvert fall som regel sikkert at jo mer jeg trener jo bedre spiser jeg. Når jeg trener får jeg ikke lysst til å trykke allverdens av drittmat i meg, men om jeg bestemmer meg for å gå på diett da kan du banne på at jeg sitter å spiser godteri på dag 1. Viljestyrken sliter litt her i hus kan man si. Anyways..

~ Frokost ~
Ble 3 Husman knekkebrød med hjemmelaget tunfisksalat. Siden paprikaen var råtten har jeg kun tunfisk, purre, rød løk, majones og piffi i denne.~ Lunsj ~
I 12 tiden ble jeg sugen på et eller annet så da falt valget på et eple, en neve rosiner og en liten neve sukkererter.
Ian Nathaniel fikk også smake på både eple og sukkererter. Når han smakte på sukkerertene skar han en morsom grimase
men ja jeg begynte å le gjorde han også det. Haha. Eple syntes han var kjempegodt. Jeg har et lite mål om at han vil foretrekke frukt
og grønt fremfor godteri så bra jobba mamma. Godteri, is, bakevarer ser jeg ingen grunn i å la han smake på nå for det kommer for en
dag uansett, men jeg håper på at om han blir vandt med frukt og grønt er det noe han kommer til å foretrekke når han blir større. Grønnsaker
blir spist i sånn ca 90% av alle middagene vi har her i hus så det er lov å håpe på at det vil falle i smak hos han også.
Er det ikke litt sånn at barn spiser de det er vandt med?~ Tidlig middag ~
Når jeg skal på trening spiser jeg aldri middag før senere siden jeg ikke orker å trene på full mage, derfor tenkte jeg å lage meg to
knekkebrød for å ha noe å gå på, to knekkebrød ble til fem. Haha. Men sånn er det med nylaget tunfisksalat i hus. Knekkebrødene
ble vell forbrent igjen med to timer trening så det tok jeg ikke så tungt.~ Middag ~
Etter trening da var jeg virkelig klar for middag, mamma hadde laget favoritten som er wokede grønnsaker, ris og kylling.
Dette er vell å merke porsjon nr to da var det ikke mye ris igjen gitt.Gårsdagens matdag ble ikke så aller verst. Hadde alle dager vært som denne hadde jeg vært flink ass. Men men det er bare å gjøre så godt en kan.
I dag kan jeg love dere at stølheten sitter godt i etter gårsdagen trening. Først 30 minutter spinning 5x4 deretter 20 min styrke og en 50 minutters kettelbell økt
som var sirkeltrening kjennes godt på kroppen, men deilig var det. Håper på at jeg kan satse på tirsdagstreninger fremover. Så vil dere ha flere matdag innlegg?
Trykk liker eller kommenter.

Ukens første + bonusøkt done

I kveld er jeg klar for ukens tredje og fjerde økt. *Tommel opp*

God morgen dere.
I dag startet jeg dagen med nylaget tunfisksalat på knekkebrød og ingefær te. Begge deler er super enkle å lage og kjempe kjempe godt.Denne uken startet kjempebra. Vi holdt oss i sengen til klokken var 9 i går før vi begynte dagen med mat, lek og kos. I 1 tiden tok vi med oss begge hundene og gikk avsted på en trilletur opp på heia. Jeg kan ikke påstå at jeg aldri mer skal ta med meg begge hundene på tur med barnevogna, men for et ork. Haha. Nicky er dobbelt så stor og sterk som Jamie og ikke så veldig vandt med å gå i band så gjett om jeg fikk fart på rompen der vi småjogget oppover bakkene, det må ha sett ganske så komisk ut. Men en god time senere kom en sliten mamma, en glad gutt og to fornøyde hunder tilbake fra turen.

I 6 tiden kom sivgermor ned å ville passe Ian frem til leggetid så da tok jeg meg en liten handletur før trening. Zumbaen jeg var på i går var skikkelig gøy, midt i blinken for meg som elsker å danse. Hva er vell bedre en å kunne danse og svette samtidig? Krysser fingrene for at jeg har barnevakt flere mandager fremover slik at jeg kan fortsette på Zumba.

I ettermidag reiser vi til mamma for å sove, det pleier jeg å gjøre en natt hver uke for at Ian skal bli vandt med å sove hos bestemoren sin. Om det noen gang skulle være at vi trenger barnevakt er jeg veldig klar på at Ian skal være i vande omgivelser. Det er hardt nok å reise ifra han men om han er på et sted han er godt kjent hjelper det mye. At jeg også får tid til to gruppetimer i kveld er en stor bonus. I kveld skal jeg kjøre på med spinning/styrke først og deretter kettelbell. Har tenkt å gjøre dette tidligere men har endt opp med å bare dra på spinningen, men i kveld er jeg klar for en dobbeltime. Når motivasjonen er på topp må jeg utnytte den så godt jeg kan.Nå har mini dagens første lille lur så jeg får sette i gang med litt oppvask og deretter sminke meg litt før han våkner igjen. Vi blogges.

This weeks tranining

Hei hei dere, overlever hus og hjem stormen der ute? I Kvinesdal har jeg aldri i hele mitt liv sett så mye vann før, er utrolig glad vi bor oppe i høyden men synes forferdelig synd i de som blir rammet av uværet. Når naturen setter i gang er det lite vi kan gjøre desverre. =(

Fredagen var vi på julebord med jobben min noe som var utrolig morro. Gøy å se de gode kollegaene mine igjen å ikke minst spise god julemat. Det ble en liten smule mer alkohol en planlagt så på lørdags morgen kjente jeg et lite stikk av fyllesyken. Æsj. Heldigis gikk det fort over. Snilleste svigermor kunne stå opp med Ian slik at vi fikk sove litt lenger.

Planen for denne helgen var å trene hver dag, men etter fredagsøkten ble jeg så sinnsykt støl at trening på lørdagen gikk rett i vasken, og idag har det vært så kaos med vannmassene så utenom å holde oss hjemme har vi vært en liten tur for å se på ødeleggelsene rundt forbi. Men i morgen er jeg fit for fight igjen. Fikk ikke plass på den timen jeg ville i morgen men sumbaen er minst like hard så det var ikke så farlig. Jeg er på leting etter litt nytt treningsutstyr til å ha hjemme siden barnepasseren min også har begynt å trene, håper på å finne noe på tilbud når vi skal på julegaveshopping. Siden vi ikke har allverdens med plass tenkte jeg å kjøpe en stepkasse,  noen tyngre vekter en de jeg har og treningsstrikk.

Ukens trening ser slik ut:


Dette er hvert fall utganspunktet jeg har satt meg som mål. Ken blir en del hjemme med Ian i helgen siden jeg skal avsted både fredag og lørdag tenker jeg Ken kanskje vil ha søndagen litt for seg selv, derfor må jeg se det litt an om jeg tar meg en tur nedover eller holder meg hjemme.

Nå skal jeg slappe av litt før lillemann våkner igjen så blir det pizzakos til Famen før vi finner sengen i kveld. Vi snakkes dere.

 

Early mornings

Når dagen til mammas store skrekk begynner 05:30 da rekker man å gjøre mye rart på formidagen gitt. Eller kanskje ikke så veldig mye av det som burde blitt gjort som husarbeid, rydding, vasking, men vi har fått gjort masse ting som Ian liker. Da klokken var 7 satt han så fint i badekaret og koste seg mens jeg prøvde så godt jeg kunne å vaske han ren, ikke like lett siden Ian bestemte seg for at vaskekluten måtte smakes på hele tiden men koste å tullet masse det gjorde vi. Etter litt mat og en liten hvil på oss begge var det på tide å komme oss ut på en aldri så liten trilletur, noe det har blitt altfor lite av i det siste #slappmamma. Det er ikke så morro å trille når Ian egentlig skal sove for det er tiden jeg kan bruke på å få gjort ting som må gjøres, men i dag var ikke humøret hans helt på topp så da tok vi oss en tur ut i god frisk luft. Ian storkoste seg i vogna med å veksle mellom soving og titting mens mammaen og hunden sleit oss opp og ned bakkene, en god tur ble det da ikke minst og en stk happy hund som endelig kunne få oss ut på en tur igjen. Selv om Jamie (hunden) elsker å kunne løpe fritt her hjemme er det ingenting som slår en tur med nesten hele familien og han i band. Selskapssyk hund kaller vi det.

Utpå dagen var det tid for å dra ned til sentrum for litt handling og spray tan å etterpå dro vi hjem for å leke frem til pappa Ken kom hjem. Det kan jeg tenke meg blir stort å fortelle Ian når han blir stor nokk til å forstå at "idag kommer pappa hjem fra jobb".              ~ Hver eneste gang jeg ser inn i disse vakre øynene tenker jeg hvor utrolig høyt jeg elsker deg~


                                                                           ~ Den fineste jeg vet ~

I morgen skal vi på julebord noen timer, lørdag skal vi på middag hos et vennepar og på kvelden får vi besøk av noen venner hjemme hos oss. Nokk å gripe tak i denne helgen med andre ord, men det blir koselig. På søndag håper jeg på fint vær slik at hele familien kan ta seg en trilletur og deretter skal vi bare kose masse med lille gutten vår.

Ha en super helg så blogges vi, lover dere bilder av morgendagens julebord antrekk må bare finne ut av det selv først. Haha. Nå er det tid for flaskekoking, litt serietitting og deretter sengen. Finner lillegutt på at han vil stå opp 05:30 i morgen også er det bare å komme seg tidlig i seng.

En mamma kan være litt grinete hun også

Jeg tror nesten jeg aldri har trent så bra som jeg gjør nå etter at jeg fikk Ian Nathaniel. Trening har blitt min form for terapi, det gir meg styrke, ro og energi til å klare hektiske dager og netter med lite søvn. Jeg har alltid sagt at jeg håper på å være en sprek mamma som kan holde tritt med Ian Nathaniel, aktivere han og lære han hvor fantastisk det er å være ute i frisk luft og leke, for å klare det må også jeg holde meg i form og ingenting er bedre en å trene seg opp mens han enda er liten. Før vi vet ordet av det har vi en gutt som vil være høyt og lavt hele tiden. Hihi.

I dag måtte jeg melde meg av min faste onsdagstrening siden barnepasseren ikke kunne, akkurat i det jeg satt og meldte meg av var det like før tårene kom i øyekroken. Skikkelig flaut men så mye betyr de få timene jeg har med trening i uken for meg. Akkurat der og da kunne jeg virkelig håpet at pappen hadde en 7 til 3 jobb, men sånn er det ikke. Jeg må bare være glad for all den hjelp jeg har fått, men det er så kjedelig når jeg gleder meg til trening jeg ender opp med å måtte avlyse. Heldigvis hjalp det litt på sutringen min da Ken foreslo at jeg kunne trene til helgen så kunne han ha Ian i mens.

Uansett at meg og lillen kost oss masse i kveld. Han viser virkelig at han ikke er en bitteliten baby lenger men blir større for hver dag som går. Han trenger mye mindre søvn nå en før å han har virkelig begynt å vise frustrasjon visst han ikke får tak på leken han vil ha, gleden når han ser meg og babler non stop hele dagen. Lille skjønningen min <3

Lillemann er i seng å jeg har nettopp kost meg med en stor skål dagens middag som ble wok med ris og kylling. Nå skal jeg se mandagens Farmen episode, etterpå tenkte jeg å prøve å lage meg en liten plan for treninger jeg kan gjøre hjemme og lese litt om å være pescetarianer. Innlegget VOE skrev i går om dyr, kjøtt og slakt fikk meg til å tenke over hvor mye kjøtt vi faktisk spiser, å det fikk meg til å ville prøve en uke uten kjøtt. For meg som elsker grønnsaker og generelt ikke er så altfor fan av mye kjøtt burde jeg klare det, men jeg må lese meg opp før jeg tør å gi meg ut på dette. Grunnen til at jeg har lysst til å prøve en uke som pescetarianer er for å se hva det gjør med kroppen min. Kanskje gir det mersmak til å ha kjøttfrie dager/uker. Å gi opp kjøtt og bli vegetarianer er ikke noe jeg kommer til å gjøre, men det er gøy å prøve noe nytt og det er greit å kutte ned på skjøttspisingen som faktisk gjør veldig mye for miljøet vårt. Noen som er med på en uke uten kjøtt? Oppdateringer kommer selvfølgelig på bloggen =)

 

 

Den vakreste jeg vet

God mandags morgen.
I morges våknet vi igjen opp til et lite snølag på bakken, så koselig. Det er så rart å tenke på at det i går var første søndag i advent å i morgen er det første desember. Hallo hva skjedde med sommeren som nettopp var her? Snart er vi i 2016 å jeg føler 2015 nettopp startet, utrolig hvor fort tiden går.

I går var meg og Ian nede hos ei veninne som hjalp oss med å fotografere julekort, det ble kjempemange knallfine bilder å jeg må si meg fornøyd med pynten vi lagde til. "Rene" bilder uten altfor mye rekvisita er det fineste jeg vet. Gleder meg masse til å dele ut julekortet som jeg også kommer til å vise på bloggen en gang i desember, men det må vi vente litt med. Ikke noe morro å vise julekortet før venner i det hele tatt har mottatt det. Hihi.

Siden jeg ikke har et eneste bilde av meg og Ian knipset hun et par av oss også, Ian var mest opptatt med å spise hendene sine akkurat da men noe koselige bilder ble det. Nå må vi snart få komt oss til fotografen å knipse noen bilder av den lille familien vår.


                                                                          ~ I love you to the moon and back ~


                                                          ~ So there`s this boy, he kinda stole my heart and he calls me mom ~


                                                    ~ The littlest feet make the biggest footprints in our heart ~

Er det rart jeg smelter helt for denne lille gutten min? Vi kunne virkelig ikke fått en bedre sønn,  glad og fornøyd, snakker og koser dagen lang.
I dag skal vi bare ha en skikkelig kosedag der vi holder oss hjemme fra morgen til kveld, håper været tillater en trilletur senere men det får vi se på. Ellers står det absolutt ingen planer på agendaen å det er supert det også.

Har dere hatt en fin helg?
Hva er deres planer for mandagen?

Julegaver

I kveld har jeg kost meg med en varm kopp kaffi mens jeg pakket inn årets første julegaver. Selv om jeg er så sykt dårlig til å pakke inn og blir lei etter 5 pakker så har det sin egen sjarm. Jeg elsker å gi gaver og jeg elsker å få gaver. Hihi.

Hver eneste år sier jeg "i år skal jeg kjøpe julegavene tidlig" men hvert eneste år er jeg ikke ferdig før julaften er rett rundt hjørnet.. Men alikevel så tenker jeg litt på hva skulle jeg egentlig gjort i desember visst jeg allerede hadde handlet alle gavene, julegaveshopping er jo så koselig når senterene er pyntet så fint til jul og julestemmingen har ankommet. I år har vi ikke planlagt julegaveshopping før 12 desember men det gjør egentlig ingenting. Gavene drar jeg i land før jul uansett hvor sent jeg begynner.Jeg lager  alltid en liste med ideèr om hva hver enkelt ønsker seg og hvor mye jeg synes det er greit å kjøpe for slik at vi har en oversikt over hvor mye penger vi må legge til siden. Men så begynner jeg alltid å tenke er det virkelig nokk? Tenk om de kjøper for mye mere en hva jeg tenkte? Det er jo så flaut å få en kjempefin ting å selv føle at jeg kunne kjøpt for mer, men så har vi ikke allverdens med penger å sløse heller så vi må tenke litt økonomisk.

Det lureste ville selvfølgelig vært å spurt hver enkelt hvor mye vi skal kjøpe for til hverandre, men selv om jeg selv elsker å få det spørsmålet synes jeg det er så flaut å være den som stiller det. Føler meg så kjip da selv om det egentlig er for at jeg ikke skal kjøpe for mye mindre en det den personen kjøper for til meg. Luksusproblem much? Seriøst er det noen andre som føler det på samme måte eller er det bare meg?

Til neste år skal jeg ta samtalen med familien på forhånd om hvor mye vi skal kjøpe for til hverande slik at vi ikke ender opp med å bruke så altfor mye penger. Nå som vi har blitt til tre trenger ikke andre å blakke seg på oss men de kan heller kjøpe noe fint til lille Ian <3

Look at this

God mandags morgen dere.
I dag våknet vi til dette vakkre synet utenfor stuevinduet vårt. Jeg ble stående å beundre himmelen en liten stund med et smil rundt munnen mens jeg tenkte hvor bra vi har det. Utrolig hvor mye en rosa himmel kan gjøre med tankene og humøret.Norge er et fantastisk vakkert land som jeg gleder meg til å oppleve mer av med Ian og Ken så fort Ian blir litt større å skjønner mer. Heldigvis for han har han to foreldre som elsker å være aktive og oppleve naturen så fremover nå blir sommerens festivaler å fyll lagt på hyllen for å reise på familieturer i landet vårt for å oppleve natur og nye steder. Trolltunga står øverst på listen min for steder jeg har lysst til å besøke, men jeg har enda ikke bestemt meg om det er en tur vi kan ha med Ian på eller om han må bli hjemme. Preikestolen er uansett en plass vi skal dra til hele familien til neste år så fort finværet og varmen melder sin ankomst igjen.

Helgen vår har vært kjempefin selv om formen min ikke har vært helt på topp. Ian har fått kjenne på de første minusgradene når vi har hatt oss noen turer opp på tomten for å besøke pappaen som har jobbet. Nå er det nokk ikke så altfor lenge til bæremeisen må pakkes bort og Ian heller må kose seg i vognen mens temperaturene synker siden små barn ikke tåler minusgradene slik som oss. Men frisk luft skal vi alikevel få oss så lenge været tillater det.

Akkurat nå har Ian dagens første lur og selv om jeg hører han romesterer litt i sengen håper jeg har får sovet en liten stund, det trenger han. I mens sitter jeg å planlegger denne uken litt og melder meg på treningene jeg håper jeg kan gå på. I kveld har vi tenkt oss en liten tur ned til Linetts hudpleie som kjører en Green Peel kundekveld, morro å få litt tips og se om hun har noen gode tilbud. Det hadde vært morro å sett om det finnes noe der ute som kan hjelpe på arrene jeg har fått i ansiktet etter kviseutbryddet jeg hadde for 2 år siden. Utrolig kjedelig at p-piller kunne ødelegge huden min såpass at jeg ikke føler meg vell uten foundation, men jeg håper på å finne noen tips som kan hjelpe.

Jeg ville bare ønske dere en fin mandag så blogges vi senere. Hva skal dere gjøre i dag?

Prioriteringer og tid i en hektisk hverdag

God fredags morgen dere =) I dag var det en liten en som ville starte dagen klokken 6, det hadde ikke mammaen så veldig lysst til så vi holdt oss i sengen til klokken bikket 7 da var det på tide å stå opp sammen med lille blidfisen min. Jeg er så heldig at jeg har fått en aldri så liten forkjølelse, skikkelig surt men sånn er det bare. Har hvert fall lært at nå må jeg ta på meg jakke selv om jeg bare skal hente noe i bilen eller kaste noe i søppla. Burde kanskje lært det for 15 år siden men men. 

                                                     ~ Morgenstund med lille gull, kaffikoppen og fyr i ovnen ~

Treningen denne uken vil jeg gi meg selv en klapp på skulderen for. Tirsdag var jeg på spinning intervall/Styrke, onsdag var jeg på aerobic intervall deretter styrketråkk, og i kveld er planen å gå på spinning men er usikker på om jeg må avlyse den til fordel for å ta det med ro å bli frisk. Vi får se hvordan formen blir utover dagen. Uansett er jeg fornøyd med hvert fall 3 økter til nå. Spesielt spinningen på tirsdag var veldig gøy å være med på siden det er lenge siden sist jeg var på den timen.

Jeg vet om veldig mange som ofte sier at de ikke har tid til trening derfor tenkte jeg å skrive noen tanker jeg har laget meg om akkurat det temaet.
For har de egentlig ikke tid eller handler det om prioriteringer? Nå snakker jeg for all del ikke om mødre som ikke har noen rundt seg som kan hjelpe, men sånn som meg. Jeg er alene hele ukene, men jeg er flink til å spørre bestemødre eller tante om de kan ha babycallen på kvelden eller sitte en time med Ian noe de gledelig gjør.

Etter en lang dag og Ian er i seng er selvfølgelig ikke trening alltid det jeg har mest lyst til, men jeg vet hvor mye trening gjør for energien min og at drømmekroppen kommer ikke av seg selv derfor gir jeg meg et spark i baken å kommer meg avsted og jeg lover dere det etter en treningsøkt angrer jeg aldri. Det aller meste handler til syvende og sist om å prioritere synes jeg. Trening trenger ikke ta en time å man må heller ikke på et treningssenter for å trene. Ta for eksempel trenings dvden jeg har, den varer i ca 25 minutter å den blir jeg kjempesvett av. 25 minutter er noe de aller fleste har tid til i løpet av et døgn på 24 timer.

Ofte legger man skylden på at man er trett og sliten etter lange dager på jobb, men igjen trening gir energi og er utrolig godt for kropp og sinn. Selv om jeg ikke er i jobb for øyeblikket trente jeg like mye om ikke mer før jeg fikk Ian og selv jobbet hver eneste dag. Jeg var til tider helt utslitt når jeg kom hjem, men alikevel dro jeg meg på trening fordi jeg hadde lysst.


                                                         ~  Think of why you started and how far you`ve came ~

Begge magebildene er etter graviditeten, at magen har gått fra litt hengemage til mye mer markert er jeg veldig stolt over selv om jeg enda har mye igjen. Magen så ikke sånn ut før graviditeten en gang. Har du veldig lysst til å trene men ikke helt klarer å finne tiden til det, sett deg et mål for en uke et tidspunkt du skal trene og fullfør. Jeg kan nesten love deg at etter den uken har du funnet ut hvordan du skal ta deg tid til en økt når du har lyst. Jeg sier det igjen, alt handler om prioritering. Tar man seg ikke tid kan man heller ikke klage på at man har lite energi eller kroppen ikke er som man vil for ingenting kommer av seg selv. Er dere ikke enige?

 

 

 

Eye pads etter trening

Nå har jeg meg 5 i sofaen mens flaskene står på koking, etterpå blir det å brette klær og pakke før jeg går tidlig i seng. Er stuptrett etter trening og flere netter med lite søvn, Ian Nathaniel rikser en del på nettene for tiden noe som går hardt utover nattesøvnen så i dag er jeg stolt at jeg hadde motivasjon til å dra på trening. Noe jeg absolutt ikke angrer på, treningen var knalltøff men det gir meg så mye energi å trene å det føles godt å ha en time der jeg kun fokuserer på meg selv.

I morgen har jeg tenkt å kjøre på med to timer trening på rappen så håper natten blir god inatt. Uansett hvordan den blir er det utrolig hvordan man finner frem det man har av energi, selv om jeg aldri blir vandt med å sove lite så går det greit, men sånn er det med små i hus. Netter der det blir mye riksing gjør at jeg setter ekstra stor pris på hvor utrolig heldige vi er med en liten gutt som vanligvis legger seg i 6-7 tiden og sover nesten hele nettene + på dagtid. God som gull er han <3

Akkurat nå tester jeg eyepadsene jeg kjøpte hos blivakker å det føles faktisk veldig godt og lindrene. Padsene har jeg hatt i kjøleskapet så de er kalde og gode, forhåpentligvis blir IKEA posene under øynene mindre.


Ser utrolig teit ut, men godt er det.

I morgen skal vi først i barseltreff før vi skal sove hos mamma siden jeg skal til frisøren på torsdag og trenger pass til lille. Snilleste mamma skal lage pinnekjøtt til middag min store favoritt. Jeg må nok sitte med vann i munnens mens de andre spiser siden jeg ikke orker å trene på full mage, men etter trening da skal jeg spise til krampa tar meg. Haha.

Jeg har ikke fått blogget etter helgen siden dagene går til Ian kos og på kvelden har jeg vært helg knekt, men helgen var utrolig fin sammen med koselige mennesker. Det var gøy å komme seg bort fra bygda. Spesielt dårlig var jeg heller ikke på søndagen heldigvis. Jeg startet som sagt dagen hos frisøren der jeg ble stelt og sminket, resultatet var jeg kjempefornøyd med, men siden det tok lengre tid en forventet rakk jeg ike knipse noen bilder.

Nå får jeg pakke og brette litt klær før det bærer rett i seng. Natta.

Tanlines

Selvbruning i mine tanker har alltid vært stygge skjolder og gul brunfarge, den tanken har Renate hos Linetts hudpleie fått meg totalt bort fra. Første gang jeg tok spray tan var for 5 uker siden å jeg elsket det. Jeg er som mange andre veldig glad i  være solbrun i huden, hvert fall jeg føler meg så mye bedre og synes at huden også ser bedre ut når jeg er brun. Men å grille meg i solarium X antall timer i uken er hverken bra for huden eller noe jeg kan prioritere, derfor er det helt fantastisk når min favoritt salong bestemmer seg for å kjøre veninne tilbud på spray tan til 290,- det er jo ingenting!

Etter vi ble foreldre er ikke å gå ut vår største prioritet lenger og det går som oftest lang tid mellom hver gang selvfølgelig, og siden outfiten min som oftest blir joggeklær og sminkeløs i ukedagene elsker jeg å virkelig dolle meg opp når vi skal ut.Denne helgen skal vi ut med en kompis av Ken, og da måtte jeg slå litt på strotromma. Ville gjerne booke time til eyelashextentions og hele pakka, men det sa visakortet nei til så da ble det heller en time til spray tan. .Nå sitter jeg her solbrun som at jeg skulle vært flere uker i syden and I love it! I kveld ser jeg ut som en sjokolade, men i morgen tidlig når den overfladiske fargen skal dusjes av blir det helt perfekt. .


                                                                                                                          ~ Look at those tanlines ~

Ikke nok med det, i morgen er jeg så heldig at jeg skal bli stelt på håret og sminket av lærlingen til frisøren jeg pleier å gå til. Det har jeg aldri gjort før så gleder meg masse. Hun trengte "modeller" å øve seg på så jeg var ikke vond å be. Gleder meg skikkelig til resultatet, Litt skummelt er det alltid at noen andre skal sminke meg på en annen måte en det jeg kanskje ville gjort selv, men Rebecca virker kjempeflink så dette blir morro.

Vi mødre fortjener å slå til på stortromma når vi tar oss en tur ut blant folk, er dere ikke enige?

Jeg gleder meg veldig til å ut en tur igjen, men jeg gruer meg også veldig til å være borte fra Ian Nathaniel. Jeg vet at han kommer til å storkose seg med Onkel, Tante, Besten og besta og han skal være hjemme i vante omgivelser men alikevel er det hardt å gi han ifra meg. Jeg trøster meg med at det er morskjærligheten som slår inn og at det er helt normalt, men det er alikevel litt vondt i mammahjertet mitt. Heldigvis er Besta flink til å snappe så jeg får bekreftet at lillen koser seg <3

Rekker ikke noen fler innlegg nå før vi reiser men vi snakkes på søndag med bilder I promise. Ha en kjempefin helg dere =)

 

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016
+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!
hits