En mamma værste mareritt

Jeg tror vi alle mødre kan være enige om en ting. At barna våre blir skikkelig syke er vårt største mareritt, det er hvert fall mitt og nettopp det som skjedde. På torsdagen begynte dagen med at Ian var veldig grinete, han kunne ikke ligge alene å leke i det hele tatt og ikke en gang hjalp det når jeg la meg ned med han på gulvet noe han vanligvis elsker. Utpå dagen kjente jeg at han var varm å målte feberen hans. Den viste 38 så jaja tenkte jeg da trenger jeg ikke gi paracet siden man blir rådet til å ikke gi før feberen er 39. Men etter hvert så bare skreik han som at noe var skikkelig vondt så paracet fikk han alikevel. Jeg kjente jeg begynte å bli bekymret så jeg tok en telefon til legesenteret som ville ha oss ned på en sjekk. CRP, pust og forskjelig ble sjekket og selv om CRP`en var litt høyere en normalt fikk vi bare beskjed om å dra hjem igjen å ta det med ro. Utpå natten våknet han av at han hylgrein og det hørtes ut som han ikke fikk puste. Jeg hadde heldigvis lest litt på nett før jeg la meg og lest om noe som heter falsk krupp. Dette kunne minne veldig om det jeg hadde lest så jeg kledde på oss og tok han med meg ut i frisk luft. Jeg syntes ikke det hjalp noen ting og nå hadde han blitt kjempevarm. Jeg målte feberen å nå var den på 40 grader. Dette begynte å bli skikkelig ekkelt så jeg tok en telefon til sykehuset. Jeg kvier meg ofte for å ringe legevakt for jeg vil ikke ringe uten grunn men nå var jeg så bekymret at jeg gjorde det. Heller en gang for mye en en gang for lite, det er jo for å hjelpe de er på jobb. Legevakten ville ha han ut så på igjen med klærne og inn i bilen bar det.

Ute på sykehuset sa legen fort at dette var falsk krupp og nå hadde CRP`en steget enda litt til men enda ikke superhøyt. Vi fikk med oss litt medisin som kunne hjelpe og fikk beskjed om at i morgen ville dette være mye bedre. Etter en laaang natt ble det endelig fredag morgen og Ian var ikke bedre i det hele tatt. Siden jeg hadde lest litt på nett om at mat kunne gjøre ting litt værre når man har falsk krupp bestemte jeg meg for å ringe legesenteret igjen for å få noen råd. Legen hørte Ian sin pust gjennom telefonen å ville ha oss ned med en gang.

Jeg tror vi var på legesenteret i rundt to timer å Ian ble bare slappere og slappere å feberen ble bare høyere. Legen visste ikke helt hva vi skulle gjøre men konkluderte med at han har et virus i halsen, ga oss noe som skulle hjelpe å løse opp slimet og sa strengt ifra at vi skulle passe godt på å var han ikke bedre til i morgen skulle vi ringe legevakten igjen siden legesenteret er stengt på lørdager. Heldigvis spiste Ian hele tiden selv om det var værre å få i han vann.

Mot kvelden gikk feberen betrakelig ned så vi kledde på han godt og skrudde ned varmen på rommet hans siden kald luft skal hjelpe mot falsk krupp og jammen sov han gjennom hele natten. På lørdag var feberen helt borte, pusten var enda veldig slimete men han virket bedre alikevel. Sov masse gjorde han også noe som er bra når man er syk. På natten hadde han noen tilbakefall der han spydde og ble litt redd siden pusten var vond men etter masse kos roet han seg ned og sov til i 5 tiden og deretter til 8.

I går virket han enda bedre og pusten var ikke like tung lenger så nå begynte jeg virkelig å se lysere på det. I dag er pusten helt fin men han hoster en del og virker veldig forkjølet men heldigvis er almenntilstanden mye bedre så endelig kan vi se at det går den rette veien.

Dette er noe av det skumleste jeg har vært med på å jeg er så evig takknemlig for at vi har et helsevesen som virkelig tar oss på alvor og tar seg tid til oss selv om de egentlig er fullbooket med timeavtaler. Jeg føler meg så mye tryggere når en lege kan se på han fremfor å bare få en beskjed "dette er falsk krupp det høres værre ut en det er, og frisk luft er det eneste som hjelper" for i bakhodet er jeg som mamma kjemperedd for at noe er alvorlig galt. Å se en liten gutt på 7 mnd er så syk og redd er virkelig ikke mye greit.I dag fikk han lov til å bade så nå satt han å storkoste seg i den nye badestolen sin mens jeg satt på siden og stelte meg. Denne badestolen var Jollyroom er det beste kjøpet jeg har gjort på lenge. Ian storkoser jeg når han får lov til å sitte selv og leke i vannet å det blir mye lettere å vaske han når jeg slipper å holde sprellemannen min med den ene handa. Etter badet ble han trett så nå ligger han og sover søtt i sengen sin.

Ha en fin mandag dere så blogges vi.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!


hits