Munnen opp for hjemmelaget barnematNår Ian Nathaniel sitter med munnen på vidt gap før jeg i det hele tatt har fått skjeien ned i glasset da har maten virkelig falt i smak.

Jeg sa tidlig når Ian Nathaniel begynner å spise mat ville jeg lage barnematen fremfor å kjøpe. Det er mange kroner spart ved å lage maten selv, man vet nøyaktig hva den inneholder, det er koselig å blande sammen spennende smaker jeg håper lillemann liker og han blir forhåpentligvis mer vandt med "vanlig" mat når det er det han har spist siden han var baby. Men en eller annen plass på veien datt jeg litt av i frykt for å gjøre feil, jeg googlet masse råd på nett men det hørtes så innviklet ut at jeg ble redd for å gjøre feil. Helt til jeg begynte å bruke hjernen igjen.

Etter å ha kjøpt glass på glass med gullerot og potet som han elsker måtte jeg ta meg selv i nakkeskinnet og tenke at hallo dette er ingen kunst så en kveld sto jeg og laget noen glass med gullerot og potet, i dag smakte han på det første glasset og elsket det fra første sekund. Å lage barnemat selv er faktisk ingen hokus pokus så jeg forstår ikke hvorfor jeg ble så redd. Det eneste jeg egentlig trenger å tenke på er hva han ikke kan spise og la være å lage mat med det inneholdet og etter at det er tatt bort er det allverdens av matretter å velge i og google er min beste venn når jeg føler jeg har gått meg litt vill på veien.

I kveld ser Ken på håndball kamp å siden jeg tydeligvis er den eneste som ikke bryr meg så mye om håndball har jeg skrelt søtpotet, kålrot og noen gullerøtter jeg har satt på kok som etterpå skal moses og helles over i glass. Satser på at også dette faller i smak.

Etter hvert skal jeg prøve meg med litt mer spennende mat men alt med sin tid.

Har noen av dere laget maten til babyen deres selv?
Kom gjerne med tips om dere har.

Nå er håndballkampen øyeblikk ferdig så jeg får most og lagt maten i frysen før jeg skal smiske meg til en episode av Suits før vi finner senga. Natta.

4 kommentarer

May Liss

18.12.2015 kl.22:21

2 avocado og 2 bananer moses sammen og fryses, snadder!

Tips til middagene: Ha i en kvast timian når du koker grønnsakene, gir god smak. Evt mos den inn sammen med grønnsakene.

Kjøp boka "lettlaget barnemat" av Margit Vea :)

Kristi

18.12.2015 kl.22:29

May Liss: Tusen takk :-D men avocado gir grønn bæsj (just sayin) haha xP

Mittfamilieliv

18.12.2015 kl.22:32

Lillegutt ligger fortsatt i magen, så vi har naturlignok ikke begynt med hjemmelaget mat enda. Men jeg har kjøpt inn bøker om temaet, så planen er å lage babymaten selv :)

Kristi

18.12.2015 kl.22:37

Mittfamilieliv: Gratulerer så masse og lykke til videre med graviditeten :-D Det er jo så koselig å lage selv :-D Kanskje jeg også burde gå til innkjøp av en inspirasjonsbok =)

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!


hits