Babyer og tran

Da Ian Nathaniel var 4 eller 6 uker sa helsesøster at jeg burde begynne å gi han tran. Stakkars liten var det første jeg tenkte tran smaker så vondt å han er jo så liten, men jeg tok turen ned på apoteket å spurte hvilken type tran man skal gi babyer. Det jeg fikk var en liten flaske med D vitamin dråper, jaja tenkte jeg kanskje det var dette helsesøster mente da men etter å ha spurt sa hun at man kunne enten kjøpe disse dråpene eller tran. Dråpene har Ian fått hver eneste dag siden jeg selv tar omega 3 hver kveld å merker hvor bra det for eksempel er for hår og negler så vitaminer er bra.

Etter en stund hadde mamma faktisk kjøpt en flaske tran å spurte om jeg ville ha den. Igjen begynte jeg å tenke "kan jeg gi han disse ekkle greiene" men det jeg glemmer er at det er helt feil å tenke sånn for Ian vet jo ikke bedre han har aldri smakt det. Det er vi som legger grunnlaget for hva han skal spise og hva han senere kommer til å like så selvfølgelig er det ikke farlig å prøve tran. Etter å ha snakket med en veninne sa hun at hun tenkte bytte til tran når flasken med D vitaminer er tom å det var jo en god idè så denne uken var flasken tom å vi startet med tran. Han har fått det to ganger nå å lager ikke en mine en gang, jeg har bare gitt 1 ml til å begynne med men så fort jeg får kjøpt "sprøyter" som er for tran og magen har blitt vandt med det kan jeg øke til 5 ml som er dosen barn og voksne skal ha.

Jeg tar selv vitaminer på kvelden rett før leggetid så slipper jeg å gulpe "fiskesmak" resten av dagen men i kveld ble magen til Ian litt løs etter tranen (tenker det er den) så kanskje det kan være lurt å heller gi han til frokost.

Uansett gikk jo dette over all forventning å for alt jeg vet får vi kanskje en gutt som elsker tran, gjør han ikke det når han blir eldre er det også helt greit men nå prøver vi hvert fall. Bare for å ta et eksempel har jeg aldri hatt så lange og sterke negler som etter jeg begynte på omega 3 og det ser jeg på et bevis for at det funker.

Den "stakkar liten dette smaker ikke godt" tankegangen må jeg bar gå vekk fra for som sagt det er vi som velger hva Ian kommer til å like når han blir større derfor er det bare å prøve med forskjellige matvarer. Kommer en dag spørsmålet "mamma hvorfor tar ikke du tran" så får vell jeg også starte da. Hihi.

Tranen han får er den med sitronsmak siden det er den vi har i hus, men at den smaker littegrann bedre en vanlig tran gjør ingenting. 

Gir dere deres barn tran?

Én kommentar

Ailin :-)

10.12.2015 kl.20:10

Eg au sadd med den tanken"stakkars Leander som ska få detta som smage så ekkelt" men nå ette eg he jedd det te an sian an va 4 uge kjeme an med et stoort smil når han fer tranen :D åsså e det jo såå bra for kropp å sjel :-D

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!


hits